eMAG anunță că va subvenționa prețul măștilor medicale vândute pe platforma sa

Andrei Dumitru 25/02/2020 | 16:29 Ştiri
eMAG anunță că va subvenționa prețul măștilor medicale vândute pe platforma sa

Ca răspuns la cererea foarte mare de măști medicale, care a dus la creșterea spectaculoasă a prețurilor, eMAG anunță că a cumpărat toate stocurile de măști din România și le va vinde la un preț redus, retailerul suportând astfel diferența.

Comunicatul eMAG:

În ultimele zile, pe fondul discuțiilor referitoare la riscul crescut de infecție cu Covid-19 (Coronavirus) în rândul populației, stocurile de măști medicale la prețurile obișnuite s-au epuizat. În aceste condiții, am văzut cu toții o creștere foarte mare a prețurilor la aceste produse care erau vândute de selleri prin platforma marketplace și am identificat câteva soluții care să rezolve situația actuală, în beneficiul clienților.

Dată fiind amploarea fără precedent a cererii pentru astfel de produse am identificat stocuri în România și am cumpărat tot ce se putea găsi în țară, de la distribuitorii existenți. Astfel, am achiziționat măști și la prețul de 7 lei/bucata, însemnând 350 de lei setul de 50 de bucăți, și am decis să suportăm diferența de preț în toată această perioadă astfel încât clienții să le poată cumpăra la 3 lei bucata.

Un set de 50 de măști ajunsese marți dimineața la 500 de lei.

De asemenea am identificat stocuri și în alte țări precum Turcia, Macedonia și Ucraina, pe care le așteptăm în zilele următoare în depozitele eMAG.

Chiar dacă în magazinele online mari din Vestul Europei prețul pentru o mască a ajuns la 5 lei, iar în farmacii între 3-5 lei sau stocurile sunt epuizate, eMAG va subvenționa costul pe perioada crizei de măști medicale.