Elon Musk a vândut casa „Gene Wilder” unui nepot al celebrului actor

NewMoney 23/10/2020 | 12:04 Fapt Divers
Elon Musk a vândut casa „Gene Wilder” unui nepot al celebrului actor

Elon Musk, fondatorul companiei de explorare spaţială SpaceX şi CEO al companiei Tesla, a vândut recent casa „Gene Wilder” unui nepot al celebrului actor.

Elon Musk își vinde toate proprietățile din cartierul Bel Air

Elon Musk a scos la vânzare anul acesta toate cele şase proprietăţi pe care le deţine în cartierul Bel Air.

În urmă cu patru luni, a vândut-o pe cea mai mare miliardarului chinez ”William” Ding Lei pentru 29 de milioane de dolari.

Potrivit celor mai noi informaţii, scrie Variety, a doua proprietate, o fostă casă a lui Gene Wilder, a fost cumpărată pentru 7 milioane de dolari de nepotul actorului. Preţul a fost cu 250.000 de dolari mai mare decât cel plătit de Musk pentru ea în urmă cu şapte ani.

Cumpărătorul este o firmă condusă de Elizabeth Hunter, scenarist şi producător de televiziune („Empire”, „Charmed”, „The L Word”) care locuieşte de mai mult timp în Los Angeles, iar din 2015 este căsătorită cu cineastul Jordan Walker-Pearlman, nepot al lui Gene Wilder.

Nu este clar ce planuri au Hunter şi Walker-Pearlman pentru casă, însă Musk a scris pe Twitter în luna mai că aceasta „nu poate fi dărâmată”, afirmaţie care a descurajat mulţi dezvoltatori locali interesaţi de proprietatea care are vedere spre terenurile de golf Bel Air Country Club.

În plus, Musk le-a împrumutat lui Hunter şi Walker-Pearlman 6,7 milioane de dolari pentru a finanţa cumpărarea casei.

Casa de pe proprietate, construită în 1951, are o suprafaţă de puţin peste 800 de metri pătraţi. Deşi a fost modificată de când Gene Wilder nu a mai locuit acolo (actorul a vândut-o în 2007), a fost păstrată o bună parte din design. Cu cinci dormitoare şi patru băi şi jumătate, o casă pentru oaspeţi şi o piscină, proprietatea este ascunsă de un gard viu înalt.

Elon Musk nu a locuit niciodată aici. Proprietatea a fost folosită ca şcoală privată exclusivă, cu numele de cod AdAstra, pentru copiii lui şi ai anumitor angajaţi Tesla şi SpaceX.

În prezent, Musk mai deţine proprietăţi în Bel Air pe care vrea să le vândă cu preţuri cuprinse între 5 şi 20 de milioane de dolari. El mai are proprietăţi în Los Angeles şi Pasadena.