Electrica și OMV, parteneriat pentru alimentarea în benzinării a mașinilor electrice

Carol Dan 06/01/2017 | 16:15 Ştiri
Electrica și OMV, parteneriat pentru alimentarea în benzinării a mașinilor electrice

Distribuitorul și furnizorul de electricitate Electrica SA începe un parteneriat cu OMV pentru alimentarea mașinilor electrice. Electrica va instala, într-un proiect-pilot, o stație de încărcare rapidă într-o benzinărie a OMV din București. Aceasta este prima priză electrică dintr-un proiect cu bătaie mai lungă dintre cele două companii.

Instalarea de stații pentru încărcarea mașinilor electrice este ”ultima modă” printre distribuitorii de electricitate, care încearcă astfel să își crească vânzările. Până acum, prizele pentru mașinile electrice au fost instalate mai ales în parcările supermarketurilor.

Totodată, nici benzinarii, deși nu sunt ”fanii” mașinilor electrice, nu pot ignora înmulțirea autovehiculelor electrice sau hibride. Și nici potențialele câștiguri care decurg din asta.

Orientarea Electrica SA către OMV poate fi justificată prin faptul că benzinăriile grupului austriac, proprietarul Petrom se adresează clienților premium, așa cum sunt și majoritatea proprietarilor de mașini electrice.

 

Foto: Mediafax

Carol Dan și-a început munca în presă în 2005, în Bistrița. După nouă ani în agenția de presă Mediafax, a trecut la cotidianul Ziarul Financiar și apoi la site-ul wall-street.ro. În septembrie 2016 s-a alăturat redacției New Money. Scrie pe domeniile energie și industrie.