Cum va lovi Brexit-ul capitala financiară a Europei

Mimi Noel 28/11/2016 | 12:39 Global
Cum va lovi Brexit-ul capitala financiară a Europei

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Va deveni Londra mai puțin atractivă după ce britanicii au votat Brexitul în urma unui referendum organizat vara aceasta?

City-ul londonez este de multă vreme un hub financiar al lumii, iar acest statut i-a fost consolidat tocmai de accesul facil pe care îl oferea băncilor internaționale la spațiul Uniunii Europene. În cazul în care Brexitul va ridica noi bariere, Londra va deveni un loc cu mult mai puțin atrăgător pentru afaceri.

Potrivit unei estimări făcute de firma de consultanță Oliver Wyman, Brexitul va aduce băncilor și companiilor din circuitul bancar pierderi de 49 de miliarde de dolari la nivel de venituri, iar 70.000 de locuri de muncă vor fi puse sub semnul între­bării. De asemenea, directorii ma­ri­lor bănci internaționale precum Mor­gan Stanley, Citigroup, Deutsche Bank și JP Morgan Chase au anunțat că vor reloca opera­țiuni și personal din Ma­rea Britanie pentru a-și putea deservi clienții din spațiul UE.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Are o experiență de peste zece ani în jurnalism. A început la agenția națională de presă Rompres, iar în 2006 s-a alăturat echipei care se ocupa de ediția în limba română a publicației americane BusinessWeek. În 2007, a completat echipa de jurnaliști care pornea revista de afaceri Money Express. Domeniile acoperite au variat, de la retail la FMCG, farma, fonduri de investiții, fuziuni și achiziții, IT&C. A realizat interviuri cu cei mai proeminenți oameni de afaceri români, antreprenori locali, dar și cunoscuți oameni de afaceri străini, precum directorul executiv al Microchip, Steve Sanghi, sau fostul director executiv al Sony America, Michael Schulhof. Mimi Noel lucrează ca Account Manager la AMICOM din 2012. La NewMoney, se ocupă de subiectele internaționale.