Efectele OUG 114: Telekom, a doua mare companie care anunță că scumpește abonamentele

NewMoney 06/03/2019 | 13:20 Ştiri
Efectele OUG 114: Telekom, a doua mare companie care anunță că scumpește abonamentele

Telekom România a anunțat că scumpește abonamentele la telefonie, internet și cablu TV din 15 aprilie. Este a doua mare companie care mărește tarifele după ce Guvernul a majorat taxele pentru operatorii de telecomunicații la finalul anului trecut. Aceeași măsură a luat-o și RCS&RDS la 1 martie. 

„Toate eforturile Telekom Romania de consolidare a angajamentului companiei faţă de piaţa locală se traduc prin investiţii continue în reţele şi în dezvoltarea unor oferte comerciale inovatoare şi relevante pentru clienţi. Însă, ca urmare a creşterii costurilor asociate furnizării serviciilor de comunicaţii, Telekom Romania este nevoită să majoreze preţurile abonamentelor din portofoliul fix şi mobil, pentru clienţii rezidenţiali şi de business, începând cu 15 aprilie 2019”, transmite Telekom într-un comunicat citat de Adevărul.

Prin urmare, clienții Telekom vor plăti mai mult cu 0,42 euro (aproximativ 2 lei) pentru serviciile fixe (voce fixă, internet, TV), cât și pentru mobil, de la 15 aprilie 2019. Compania precizează că majorarea nu se aplică și la opţiunilor de televiziune, ratelor la telefoane sau chiriilor de echipamente fixe.

Și RCS&RDS mărit prețul abonamentelor la cablu, internet și telefonie fixă și mobilă, de la 1 martie. Compania și-a anunțat abonații că este nevoită să crească tarifele, unul dintre motive fiind „creșterea continuă a costurilor pe care le suportăm”.

Aproape de finalul anului trecut, Guvernul a dat o ordonanță de urgență (OUG 114), supranumită și „Ordonața lăcomiei” prin care firmele din domeniul energiei electrice şi termice, precum şi de firmele din telecomunicaţii sunt obligate să achite o taxă de 3% din cifra de afaceri. „În energie şi telecomunicaţii, se majorează taxele ANCOM şi ANRE la 3%”, a transmis atunci ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.


Foto: Mediafax