Efectele codului roşu de furtună în Capitală: zeci de copaci căzuţi şi autoturisme avariate

Elena Marinescu 14/06/2024 | 08:23 Ştiri
Efectele codului roşu de furtună în Capitală: zeci de copaci căzuţi şi autoturisme avariate

Meteorologii au emis cod roșu de furtună joi noaptea în Capitală, unde a plouat torențial și a căzut grindina. Canalizarea nu a făcut față, iar străzile s-au transformat în râuri.

Pompierii au fost nevoiţi să intervină în noaptea de joi spre vineri în aproape 400 de cazuri în Bucureşti şi Ilfov ca urmare a furtunii, fiind afectate 208 locuinţe, gospodării şi subsoluri şi 71 de autoturisme, iar peste 60 de copaci şi stâlpi de electricitate au căzut.

”Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codurilor portocaliu şi roşu, începând cu ora 22,00 până în această dimineaţă, ora 05,00, pompierii ISUBIF au gestionat 397 de intervenţii – 331 în Bucureşti şi 66 în judeţul Ilfov”, anunţă vineri dimineaţă ISUBIF.

 

Acestea au constat în: 327 de inundaţii; 60 de copaci şi 7 stâlpi de electricitate căzuţi şi 3 acoperişuri luate de vânt. Potrivit sursei citate de Agerpres, au fost afectate în total: 107 străzi; 208 locuinţe, gospodării şi subsoluri şi 71 de autoturisme. Se acţionează în continuare pentru rezolvarea situaţiilor semnalate.

Trei stewardese au fost rănite într-o cursă Wizzair

Potrivit BoardingPass, două zboruri către București dinspre Timișoara și Tel Aviv au fost deviate pe aeroporturi din Bulgaria. Tot din cauza turbulențelor, trei stewardese au fost rănite într-o cursă care a decolat de la București cu destinația Hamburg. Aeronava a revenit pe Otopeni, iar stewardesele au ajuns în spital.

sursa foto: Facebook/Meteoplus