Ediţia a patra a târgului de carte online elefantFest va avea loc în perioada 25-31 octombrie

Andrei Dumitru 20/10/2021 | 13:49 Ştiri
Ediţia a patra a târgului de carte online elefantFest va avea loc în perioada 25-31 octombrie

A patra ediţie a elefantFest, târg de carte online cu peste 90 de evenimente, autori consacraţi, lansări de carte, interviuri sau mesaje dedicate publicului român, va avea loc în perioada 25-31 octombrie, anunţă organizatorii.

Adrian Dinu, director Carte elefant.ro: “Am pregătit deja, alături de cele mai importante edituri din ţară şi străinătate, un număr impresionant de lansări, ca şi în ediţiile trecute. Cititorii se vor putea întâlni online, spre exemplu, cu Johann Hari, Alexandra Joel sau Yoko Ogawa, William Kent Krueger ori Akira Mizubayashi. Derulată sub sloganul Fă-ţi timp să citeşti!, ca şi ediţia din primăvară, elefantFest de toamnă va fi un îndemn la lectură, una dintre activităţile care pot contribui la evoluţia noastră ca indivizi, dar şi ca societate”.

Cititorii vor putea achiziţiona peste 30.000 de titluri în limba română şi peste 600.000 în limba engleză.

Editurile prezente la târg vor avea campanii de reduceri la numeroase cărţi, discountul practicat putând depăşi 60%.

Dacă ediţiile precedente au fost dedicate autorilor japonezi şi britanici, la această ediţie, autori americani consacraţi vor fi în lumina reflectoarelor. Printre ei, John P. Strelecky, Gabriela Garcia, Jessica Bruder, Paula McLain sau Julia Quinn.

elefantFest Kids, ziua dedicată micilor pasionaţi de lectură va avea loc pe 31 octombrie. În această zi, copiii şi părinţii vor avea ocazia de a se întâlni cu autorii lor preferaţi precum Alec Blenche, Ioana Chicet-Macoveiciuc sau Victoria Pătraşcu.

Târgul de carte elefantFest a debutat în mai 2020, din dorinţa de a compensa lipsa târgurilor de carte tradiţionale şi, deopotrivă, pentru a susţine industria editorială din România, pe timp de pandemie. La fiecare dintre cele trei ediţii precedente au participat peste 1 milion de vizitatori.

La ediţiile precedente au avut loc peste 200 de evenimente, printre cele mai urmărite lansări până acum fiind cele cu Evgheni Vodolazkin, Ludmila Uliţkaia, Mary Laura Philpott, Natasha Lester, Davidji, Hervé Le Tellier, Richard Osman, C.J. Tudor sau cu autorii români Radu Paraschivescu, Mircea Cărtărescu, Ioana Nicolae, Andrei Crăciun, Ioana Pârvulescu.