Povestea vieții lui Ed Sheeran, băiatul de aur al muzicii pop

Oana Borviz 15/06/2018 | 13:14 Timp Liber
Povestea vieții lui Ed Sheeran, băiatul de aur al muzicii pop

Probabil că este doar o chestiune de timp până când Ed Sheeran, una dintre cele mai cunoscute voci din mu­zi­ca pop actuală, va ajunge să cânte și în România. Până una alta, îl puteți asculta în concertul pe care-l susține la Ernst Happel Stadion, din Viena, pe 8 august.

Acest articol a apărut în numărul 42 (11-24 iunie) al revistei NewMoney

Este unul dintre cei mai charismatici artiști din show businessul mondial și unul dintre cei mai bine vânduți cân­­tăreți ai momentului (a vândut peste 26 de milioane de albume și 100 de milioane de single-uri în toată lu­mea). Cu vocea lui melodică și pasio­nală, cu piesele lui simple, dar răvă­și­toare și-a făcut, încă de la albumul de debut, „+“, o adevărată armată de fani și a convins critica muzicală că me­rită două premii Grammy și unul Brit.

„Thinking Out Loud“, de pe cel de-al doilea album, „Shape of You“, de pe cel de-al treilea, „Castle on the Hill“, „Perfect“ sau „Perfect Duet“, o versiune acustică cântată împreună cu Beyoncé, sunt hituri care au ajuns în fruntea clasamentelor muzicale și care i-au oferit britanicului un loc permanent în istoria muzicii pop.

Citiți și: Recomandare de film: „Anon“, despre un viitor tehnologizat în care absolut nimeni nu se va mai bucura de intimitate

„Dacă nu-ți dorești să fii mai bun decât Adele, atunci ai greșit business-ul“, mărturisește Ed Sheeran în documentarul „Songwriter“, pe care vărul său, scriitorul și regizorul Murray Cummings, i-l dedică acestui cântăreț, compozitor, chitarist și produ­cător (la cei 27 de ani, Ed are și propriul studio de înregistrări, Gingerbread Man Records).

Citatul este, evident, o metaforă, însă una care relevă visul lui de pe vremea când era doar un copil și cânta în corul bisericii. Iar Ed, pe numele său complet Edward Christopher Sheeran, nu a uitat niciodată de visul său, acesta începând să înregistreze muzică și lansând în mod independent prima sa colecție, „Spinning Man“, în 2004, pe când avea doar 13 ani.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.