Economia României a crescut cu 7% în primele nouă luni

Andreea Neferu 14/11/2017 | 10:55 Ştiri
Economia României a crescut cu 7% în primele nouă luni

 

Economia României a crescut cu 7% pe serie brută și cu 6,9% pe seria ajustată sezonier în primele nouă luni ale anului comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, un avans record pentru perioada post-criză, arată primele estimări publicate astăzi de Institutul Național de Statistică.

Produsul Intern Brut a avansat cu 8,8% pe serie brută și cu 8,6% pe serie ajustată sezonier în al treilea trimestru al anului comparativ cu aceeași perioadă din 2016. Totodată, economia a crescut cu 2,6% în perioada iulie-septembrie comparativ cu trimestrul al doilea din 2017.

Comisia Națională de Prognoză estimează că România va avea anul acesta o creștere economică de 5,6%.

Principalul motor al PIB-ului a fost și anul acesta consumul, în contextul în care salariile au înregistrat o creștere puternică în ultima perioadă.


Sursă foto: Getty

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.