E oficial: Dedeman a cumpărat aproape 30% din producătorul de cărămizi Cemacon

Andreea Neferu 09/02/2017 | 18:41 Ştiri
E oficial: Dedeman a cumpărat aproape 30% din producătorul de cărămizi Cemacon

Retailerul de bricolaj Dedeman, controlat de Dragoș și Adrian Pavăl, a preluat aproape 29% din acțiunile producătorului de cărămizi Cemacon, potrivit informațiilor de la Bursa de Valori București.

Intrarea familiei Pavăl în acționariatul Cemacon vine în contextul în care, săptămâna aceasta, fondul de investiții finlandez KJK Fund, precum și societatea de servicii de investiții financiare BRK Financial Group și-au lichidat deținerile de aproape 28%, respectiv 14,6% pe care le aveau în cadrul Cemacon.

În aceste condiții, în ultimele zile și-au mărit participațiile deținute în cadrul Cemacon și CIT Resoures, divizie a Casei de Insolvență Transilvania (CITR), familia Cionca, respectiv fondul Business Capital for Romania – Opportunity Fund Cooperatief, controlat de grupul austriac și Florin Pogonaru.

Dragoș Pavăl se află și pe lista de propuneri pentru postul de administator în consiliul de administrație al Cemacon.

Cemacon, unul dintre cei mai mari producători de cărămizi din România, a înregistrat anul trecut afaceri de 86,8 milioane de lei, în creștere cu 28% față de 2015, în timp ce profitul net a avansat de peste șase ori, la 5 milioane de lei. Tot anul trecut, Cemacon a vândut două terenuri cu o suprafață totală de 2,5 hectare către Dedeman, pentru aproximativ 5 milioane de lei.

Familia Pavăl a intrat în ultima perioadă într-un proces de diversificare a business-urilor pe care le controlează. Recent, în piață au apărut informații potrivit cărora frații Pavăl ar urma să preia și complexul de birouri AFI Park, aflat în portofoliul israelienilor de la AFI, după ce anul trecut, cele două părți au semnat o scrisoare de intenție privind această tranzacție. Informația nu a fost însă confirmată până la acest moment nici de frații Pavăl, nici de AFI. „Tranzacția ar urma să se finalizeze în martie”, au spus pentru NewMoney surse din piață.

 


FOTO: Dedeman / Facebook.com

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.