Drulă, despre situaţia de la metrou: Legea este lege şi unde este lege, nu e tocmeală

NewMoney 07/04/2021 | 16:05 Ştiri
Drulă, despre situaţia de la metrou: Legea este lege şi unde este lege, nu e tocmeală

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, miercuri, că ”legea este lege”, referindu-se la situaţia de la metrou, adăugând că ”unde este lege nu este tocmeală”. ”Un cartel se destructurează cu ranga”, a afirmat ministrul, referindu-se la interveţia directorului Metrorex.

”Legea este legea şi, unde este lege, nu e tocmeală. Metrorex a început eliberarea spaţiilor comerciale care ocupau domeniul public ilegal”, a declarat, miercuri, Cătălin Drulă.

”Acele construcţi provizorii sunt ilegale sub multiple aspecte. Cel mai important este că nu au autorizaţii de construire (…) nu au dreptul legal, comercial de a ocupa domeniul public (…) este foarte important că sunt nenumărate rapoarte ISU care identifică ca problemă de siguranţă amplasarea acestor spaţii comerciale – înguspează căile de evacuare, pobleme de flamabilitate”, a mai declarat ministrul.

Acesta a felicitat toate autorităţile implicate în ”restabilirea legalităţii”.

”Vreau să felicit toate autorităţile implicte în acţiunea de astăzi, mulţumesc Primăriei Sectorului 2 şi primarului Radu Mihaiu”, a afirmat ministrul.

Ministrul a precizat că se va face restabilirea legalităţii, mai mulţi primari de sector anunțând că vor face demersurile necesare, având confirmări de la primarii sectoarelor 1, 4 şi 6.

De asemenea, Drulă s-a referit la intervenţia drectorului general al Metrorex, Ştefan Paraschiv, care a deschis un chioşc cu ranga: ”Un om curajos, care şi-a asumat o misiune grea la Metrorex. Am văzut comentarii despre folosirea de către directorul general a unei răngi. Da, un cartel se destructurează cu ranga şi-l felicit pentru un act de asumare şi curaj”.

”Acţiunile de astăzi şi scandalul făcut de oamenii liderului de cartel Rădoi sunt o ultimă zvâcnire a mafiei. A putut toată lumea să vadă că blocarea ilegală a metroului bucureştean a fost o acţiune de tip cartel pentru păstrarea sursei puterii ilicite (… ) Acea epocă s-a terminat”, a mai declarat ministrul.

Drulă a precizat că orice activităţi care s-ar putea derula pe viitor în acele zone se vor face cu respectarea legii, cu avize ISU şi cu recomandarea unor arhitecţi.