Dragoș Roșca, președinte RBL: „Ne-am obișnuit să stingem incendii”

Alexandra Pele 15/03/2018 | 12:04 Ştiri
Dragoș Roșca, președinte RBL: „Ne-am obișnuit să stingem incendii”

Mediul de afaceri s-a obișnuit să aloce majoritatea resurselor pe care le are la dispoziție „stingerii incendiilor”, cum ar fi înțelegerea modificărilor aduse de autorități Codului Fiscal, în defavoarea identificării unor pârghii prin care să își dezvolte companiile, este de părere Dragoș Roșca, președintele asociației antreprenoriale Romanian Business Leaders (RBL).

„Ne-am obișnuit să stingem incendii. Ne uităm la ce se întâmplă, la modificările legislative, cum ne schimbă din drum, cum ne schimbă planurile de afaceri. De ce nu ne petrecem timpul gândindu-ne la lucruri care aduc valoare, care construiesc afaceri mai solide?”, a punctat Roșca, joi, în deschiderea Summit-ului RBL.

În opinia sa, anul 2018 ar trebui să fie unul de reflecție, în care România să își găsească drumul.

„Au trecut 30 de ani de tranziție. Nu mai suntem la începutul acestei perioade. Trebuie să vedem ce facem cu această țară”, a spus șeful RBL.

După un 2017 dominat de paradoxuri, la Summit-ul de joi și vineri, membrii RBL, cea mai mare comunitate de antreprenori locali și străini, își propun să răspundă la întrebări legate de momentele care au adus România în punctul în care se află astăzi – ca oameni, ca societate și ca business.

În fiecare an, la final de februarie – început de martie, peste 250 de antreprenori și executivi de top, lideri din societatea civilă și peste 40 de speakeri naționali și internaționali se reunesc la Romanian Business Leaders Summit.

 

FOTO: Laszlo Raduly / NewMoney

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.