Dragoș Petrescu, City Grill: Luăm în calcul să aducem un investitor minoritar în următorii trei ani

NewMoney 09/05/2017 | 11:45 Ştiri
Dragoș Petrescu, City Grill: Luăm în calcul să aducem un investitor minoritar în următorii trei ani

„Probabil că City Grill nu va rămâne un grup românesc. Capacitatea de scalabilitate vine din investiții externe dar și din know how. Luăm în calcul un venture capitalist (investitor – n.red.) minoritar pe termen mediu, până în trei ani”, a spus Dragoș Petrescu, în cadrul conferinței Competiția Capitalurilor, organizată de NewMoney în parteneriat cu Romanian Business Leaders.

El a mai spus că în presupusa confruntare a capitalului străin și românesc, „mă simt și nu mă simt discriminat”. „Multinaționalele au venit cu bani și know how, de care cu toții am beneficiat, inclusiv noi, întreprinzătorii locali”.

Fondat în 2004 de către Dragoș Petrescu, grupul City Grill deține în portofoliu șapte branduri – restaurantele City Grill, Trattoria Buongiorno, Hanu’ Berarilor, Caru’ cu Bere, Pescaruș, Hanu’ lui Manuc și Cafenelele City Cafe.

Petrescu a lucrat anterior ca store manager la McDonald’s, iar în 1999 a fondat lanțul de restaurante La Mama alături de Cătălin Mahu. Șase ani mai târziu, a ieșit din acest business și a fondat o nouă rețea – City Gril.

Revista NewMoney, în parteneriat cu Romanian Business Leaders, a organizat, marți, „Competiția Capitalurilor”, un eveniment prin care și-a propus să afle cât adevăr și câtă emoție există în presupusul conflict între multinaționale și companiile cu acționariat românesc, „confruntare” care a monopolizat discursul public al ultimelor luni.


FOTO: NewMoney