Ştiri

Dragoș Anastasiu, după întrevederea cu prefectul Capitalei: Autorităţile nu doresc măsuri suplimentare, trebuie respectate regulile

Dragoş Anastasiu, reprezentant HoReCa, a declarat că autorităţile nu doresc să ia măsuri suplimentare în acest domeniu şi a subliniat că trebuie respectate regulile de protecţie sanitară.

„Autorităţile nu-şi doresc măsuri suplimentare faţă de ceea ce avem acum, dar în acelaşi timp trebuie să apelăm cu toţii la un comportament care să ne ajute să nu mai crească această incidenţă de îmbolnăviri în Bucureşti şi asta înseamnă să respectăm regulile, aşa cum sunt ele făcute, de la configuraţia teraselor care, pe ici, pe colo, reprezintă o problemă, până la purtarea măştii pe toate traseele în restaurante, până la un comportament adecvat al tuturor hotelurilor”, a spus Dragoş Anastasiu, după o întrevedere a prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, cu reprezentanţii HoReCa.

Potrivit acestuia, „există o mică comunitate care încalcă regulile”.

„Am convenit şi ni s-a comunicat faptul că există o mică comunitate care încalcă regulile. Din păcate, ei ies în evidenţă, inclusiv mediatic (…), dar că o largă majoritate respectă ceea ce s-a stabilit. (…) Mesajul nostru comun a fost că va trebui să acţionăm împreună acolo unde există probleme în această minoritate, inclusiv prin a comunica cu colegii noştri care încalcă, dacă încalcă regulile, în aşa fel încât majoritatea să nu fie afectată şi aici discutam despre angajaţi, despre clienţi, antreprenori, toţi trebuie să fie protejaţi şi nu pot să închei nespunând că apelul nostru se adresează atât colegilor noştri antreprenori, dar şi clienţilor”, a spus Dragoş Anastasiu.

El a subliniat necesitatea respectării regulilor, pentru a nu se lua măsuri mai drastice.

„Împreună trebuie să respectăm regulile şi că ne place, că nu ne place, dacă nu vrem să avem măsuri mai drastice, va trebui să luăm ceva mai în serios şi această respectare de reguli. Mesajul pozitiv, mesajul bun este că, dacă le vom respecta, e foarte posibil ca, începând din ianuarie, cu anumite restricţii, restaurantele să se poată deschide la interior, dar pentru asta trebuie să avem nişte cifre, apropo de pandemie, care să permită acest lucru şi asta depinde de fiecare dintre noi, mai ales că vine o perioadă dificilă, Crăciun, Revelion, în care tendinţa e de nerespectare a regulilor”, a adăugat Dragoş Anastasiu.

Andrei Dumitru

Recent Posts

NEPI Rockcastle raportează în T1 2024 creșteri de două cifre pentru venitul operațional net și vânzările chiriașilor

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de centre comerciale din Europa Centrală…

43 de minute ago

Un Monet s-a vândut cu 35 de milioane de dolari la o licitaţie de primăvară la New York

Un tablou al maestrului impresionist francez Claude Monet a fost vândut pentru aproape 35 de…

46 de minute ago

Clinicile Dentare Dr. Leahu devin Regina Maria Dental Clinics

Cu peste 14 ani de experiență pe piața stomatologică din România, Clinicile Dentare Dr. Leahu…

o oră ago

Creștere de peste 60% a cererii de birouri. Tranzacțiile de până la 1.000 metri pătrați de spații domină piața

Piața de birouri din București a continuat să crească și în primul trimestru al acestui…

o oră ago

evoMAG aniversează 19 ani și introduce două noi categorii de produse în portofoliu

evoMAG aniversează 19 ani și introduce două noi categorii de produse în portofoliu: birotică și…

o oră ago

Nestlé: 6 școli și Primăria Sectorului 6 participă la campania ”ReciCLARea e totul!”

Nestlé, în parteneriat cu Federația Națională a Părinților Edupart (FNPE) și cu Green Resources Management,…

2 ore ago

Acest website folosește cookies