Dr. Virgil Musta: Nu cred că vom avea sărbători de iarnă

NewMoney 26/10/2020 | 10:35 Ştiri
Dr. Virgil Musta: Nu cred că vom avea sărbători de iarnă

În contextul numărului tot mai mare de îmbolnăviri de coronavirus în România, care pune presiune tot mai mare pe secțiile de terapie intensivă din toată țara, medicul Virgil Musta îi îndeamnă pe români să nu-și facă planuri de Crăciun pentru că rata de infectare va rămâne în continuare mare.

Prin urmare, medicul spune că „nu vom avea nimic de sărbătorit” în condițiile în care numărul de victime care au căzut pradă acestui virus rămâne extrem de ridicat.

„Din păcate mai sunt și oameni iresponsabili care nu vor să respecte regulile, chiar dacă suntem într-o situație așa dificilă.

La Timișoara nu mai avem loc pe ATI. Orice caz nou va fi transferat în alt județ, spitalul nostru e plin. Mai sunt câteva locuri în spitalele suport COVID.

Formele severe sunt foarte dificil de plasat într-un spital unde să avem oxigen cu presiune. Suntem într-o situație limită și pandemia continuă să crească (…)

Nu cred că vom avea sărbători de iarnă, și nu cred că putem să sărbătorim morți sau să sărbătorim într-o situație în care multă lume e bolnavă.

Noi vom rămâne la datorie și vom petrece sărbătorile în spitale, iar ceilalți nu se vor putea bucura de petreceri, pentru că toate localurile vor fi inchise și toate evenimentele restricționate”, a declarat Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, înt-o intervenție la Digi 24.