DP World România deschide o nouă filială și își extinde aria de activitate în România

Andrei Dumitru 24/05/2024 | 16:04 Ştiri
DP World România deschide o nouă filială și își extinde aria de activitate în România

One United Properties anunță că DP World România, lider global în soluții logistice și lanțuri de aprovizionare, își extinde operațiunile în România și deschide o nouă filială în clădirea de birouri de clasă A One Cotroceni Park. Noul contract imobiliar de închiriere a beneficiat de consultanța eficientă a CBRE România și are o durată de 10 ani, pentru o suprafață de 700 de metri pătrați.

În România, DP World și-a început operațiunile în 2004 odată cu cel mai important terminal de containere de la Marea Neagră. Deschiderea unui birou în One Cotroceni Park este o mișcare determinată de extinderea activității logistice a companiei în România, marcată de o nouă filială de expediere de mărfuri în București.

CEO-ul DP World România, Cosmin Cârstea, și-a exprimat încrederea în această nouă inițiativă, subliniind importanța unui mediu de lucru sustenabil și inovator pentru creșterea afacerii pe care o reprezintă: „Echipa noastră din România, formată din profesioniști talentați și dedicați, a fost întotdeauna în centrul activității noastre. Ne mândrim cu fiecare membru al echipei și suntem recunoscători pentru contribuția fiecăruia la atingerea obiectivelor noastre de când am intrat pe piața românească în urmă cu douăzeci de ani. Decizia de a deschide un birou la One Cotroceni Park reprezintă un pas important în strategia noastră de creștere. Mediul de lucru de ultimă generație și facilitățile sale se aliniază perfect cu nevoile noastre operaționale și susțin creșterea noastră în regiunea Europei de Est.”

Mihai Păduroiu, CEO al Diviziei de Birouri la One United Properties, a adăugat: „Suntem încântați să urmăm bun venit DP World la One Cotroceni Park. Acest parteneriat subliniază angajamentul nostru de a oferi medii de lucru sustenabile, de talie mondială, care răspund nevoilor în continuă evoluție ale afacerilor moderne. Credem că abordarea noastră inovatoare și amplasamentul avantajos al clădirii vor sprijini semnificativ extinderea și succesul DP World.”

Investițiile DP World făcute în Europa în ultimii ani au inclus programe de extindere a porturilor în șase dintre cele 11 terminale majore de pe continent, inclusiv Anvers (Belgia), Novi Sad (Serbia) și London Gateway (Marea Britanie). DP World a investit peste 200 de milioane de euro în România, începând din 2004, suma incluzând și granturi de la Uniunea Europeană.

Pe plan local, datele CBRE arată o nouă tendință favorabilă care modelează piața logistică: interesul crescut (din partea dezvoltatorilor și chiriașilor) pentru terminalele intermodale care leagă căile ferate de porturile maritime, pe măsură ce România s-a alăturat parțial zonei Schengen și controalele la frontierele aeriene și maritime interne au fost eliminate începând cu 31 martie.