Două persoane, reţinute în dosarul privind infracţiuni care aduc atingere mediului

NewMoney 04/03/2020 | 12:20 Ştiri
Două persoane, reţinute în dosarul privind infracţiuni care aduc atingere mediului

Două persoane au fost reţinute în dosarul privind infracţiuni care aduc atingere mediului în care au fost făcute percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu. 

Potrivit Poliţiei Capitalei, în dosarul privind infracţiuni ce aduc atingere mediului, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de doi suspecţi, urmând ca aceştia să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

De asemenea, la propunerea organelor de cercetare penală, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a fost dispusă măsura sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de 6.000.000 de lei, în vederea acoperirii prejudiciului cauzat prin reconstrucţie ecologică.

Marţi, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de comisari ai Gărzii de Mediu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare 9 mandate de percheziţie, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, în acest dosar penal privind infracţiuni ce aduc atingere mediului.

„Din datele obţinute a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada iunie – decembrie 2019, administratorii a 2 societăţi comerciale şi o persoană fizică au dispus colectarea, transportarea şi deversarea sau îngroparea unor cantităţi însemnate de deşeuri în locuri neautorizate, provocând prejudicii semnificative mediului”, arată Poliţia Capitalei.

Activităţile desfăşurate în cadrul dosarului penal au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.