În dormitor, românilor le place căldura, nemților frigul

Carol Dan 03/02/2017 | 11:30 Ştiri
În dormitor, românilor le place căldura, nemților frigul

Locuitorii din România preferă să doarmă la temperaturi văratice, de 25 de grade Celsius sau chiar mai mult. La fel ca turcii. La polul opus se află nemții și englezii, care consideră odihnitor somnul la 15 grade Celsius sau chiar mai puțin.

”Cu cât e mai cald, cu atât mai bine, afirmă 18% dintre români, care consideră că o temperatură de 25 de grade Celsius sau chiar mai mare este optimă pentru odihna din timpul nopţii”, arată distribuitorul de gaze naturale E.ON România.

Peste o treime dintre italieni preferă 18-19 grade Celsius în dormitor, la ca și 22% dintre germani.

În Suedia și Cehia, un sfert din populație preferă să doarmă la 20 de grade, în timp ce 18% dintre britanici și 17% dintre germani consideră că se odihnesc mai bine la 15 grade sau chiar mai puțin.

Acestea sunt unele dintre concluziile unui studiu derulat, în luna decembrie a anului 2016, de germanii de la E.ON și Kantar EMNID pe un eșantion de circa 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Cehia, România, Suedia, Turcia și Ungaria.

 


FOTO: E.ON

Carol Dan și-a început munca în presă în 2005, în Bistrița. După nouă ani în agenția de presă Mediafax, a trecut la cotidianul Ziarul Financiar și apoi la site-ul wall-street.ro. În septembrie 2016 s-a alăturat redacției New Money. Scrie pe domeniile energie și industrie.