Donald Trump spune că „nu este fan Bitcoin” și cere reglementări mai stricte

NewMoney 12/07/2019 | 11:05 Ştiri
Donald Trump spune că „nu este fan Bitcoin” și cere reglementări mai stricte

Preşedintele american Donald Trump a criticat dur Bitcoin, Libra, lansată de compania Facebook, şi alte criptomonede, cerând ca emitenţii acestor monede virtuale să se supună reglementărilor bancare din SUA şi de la nivel internaţional dacă doresc să „devină o bancă”, scrie Mediafax.

„Nu sunt un fan Bitcoin şi al altor criptomonedelor, care de fapt nu sunt bani, şi a căror valoare este foarte volatilă şi nu se bazează pe nimic”, a scris liderul de la Casă Albă pe Twitter.

„Activele virtuale nereglementate pot facilita comportamentul ilegal, inclusiv traficul de droguri şi alte activităţi ilegale”, a avertizat Trump.

„În mod similar, «moneda virtuală» Libra a Facebook va avea o fiabilitate şi o reputaţie scăzută. Dacă Facebook şi alte companii doresc să devină o bancă, trebuie să obţină o nouă cartă bancară şi să se supună tuturor reglementărilor bancare, la fel ca şi celelalte bănci, naţionale şi internaţionale”, a afirmat Trump pe Twitter.

Miercuri seară, cu doar o zi înainte, Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale din SUA (Fed) a avertizat că proiectul Facebook de a lansa o monedă virtuală, Libra, „nu poate merge mai departe” până când nu vor fi eliminate „preocupările grave privind sfera privată, privind acţiuni de spălare de bani, protecţia consumatorilor şi stabilitatea financiară”.


FOTO: Hepta/Mediafax