Donald Trump a anunțat data și locul întâlnirii cu Kim Jong-un

Gabriel Bucur 11/05/2018 | 09:51 Ştiri
Donald Trump a anunțat data și locul întâlnirii cu Kim Jong-un

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a anunțat, joi, că se va întâlni cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, în cadrul unui summit în Singapore, în data de 12 iunie. Va fi prima oară în istorie când un președinte în funcție al SUA se va întâlni cu conducătorul suprem al nord-coreenilor.

„Vom încerca amândoi să transformăm (această întâlnire, n.r.) într-un moment foarte special în vederea păcii în lume”, a anunţat Donald Trump pe Twitter.

E prima data când Trump dă detalii despre aceast eveniment istoric, ce vizează dezarmarea nucleară a Peninsulei Coreene.

Anterior anunțului, Donald Trump a declarat că ar prefera ca evenimentul să aibă loc în Zona Demilitarizată dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, unde s-au întâlnit, în urmă cu câteva zile, șefii de stat ai celor două Corei.

Singapore este locul ales de către consilierii lui Trump. Secretarul de Stat american Mike Pompeo a mers la Phenian în două rânduri pentru a se întâlni cu Kim Jong-un, în vederea pregătirii summitului. La mijlocul săptămânii, Pompeo s-a întors din a doua vizită în Coreea de Nord împreună cu ultimii trei deţinuţi americani care mai erau acolo.

Kim Jong-un a mers, în 28 martie, în prima sa vizită în străinătate în cei șapte ani de când conduce Coreea de Nord. Vizita, una neoficială și marcată de discreție, a avut loc în China, la Beijing, unde s-a întâlnit cu Xi Jinping, președintele Chinei. În această săptămână, Kim Jong-un a mers din nou în țara vecină, fapt care a stârnit din nou surprinderea lumii.

Citiți și: Care este a doua armă letală a Coreei de Nord, în afară de rachetele nucleare

 


FOTO: Hepta / Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.