Donald Trump anunţă noi sancţiuni economice împotriva Iranului

Elena Marinescu 08/01/2020 | 18:55 Ştiri
Donald Trump anunţă noi sancţiuni economice împotriva Iranului

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat miercuri, după atacul iranian asupra asupra bazelor americane utiliizate de americani în Irak, că.atât timp cât este el preşedinte, Iranului nu i se va permite să deţină arma nucleară. El a precizat că niciun american nu a fost rănit în urma atacului iranian.De asemenea, el a solicitat NATO o mai mare implicare în Orientul Mijlociu. Trump a anunţat că în curând vor fi impuse noi sancţiuni economice împotriva Iranului.

”Statele Unite vor impune imediat sancţiuni economice punitive împotriva regimului iranian”, a anunţat Donald Trump, precizând că aceste sancţiuni vor rămâne în vigoare până când Iranul îşi schimbă compotramentul.

Trump Speaks On Iranian Retaliation

President Trump speaks after Iran fired missiles at U.S. forces in Iraq.

Posted by HuffPost Politics on Wednesday, January 8, 2020

„Iranul trebuie să-şi abandoneze ambiţiile nucleare”, a spus preşedintele SUA, potrivit News.ro.

Totodată, Donald Trump le-a cerut şi celorlalţi aliaţi să renunţe la acordul nuclear cu Iranul, pe care l-a criticat. „Trebuie să acţionăm toţi în vederea unui acord cu Iranul care să facă lumea un loc mai sigur şi mai paşnic”, a declarat preşedintele american.

Liderul de la Casa Albă l-a descris pe liderul militar iranian Qasem Soleimani ucis în urma atacurilor americane, ca fiind cel mai mare terorist al lumii. „El instruia armate teroriste, inclusiv Hezbollah, lansând atacuri teroriste împotriva ţintelor civile”, a declarat Donald Trump.

A alimentat războaie civile sângeroase în întreaga regiune, a rănit şi ucis militari americani, a spus preşedintele american, adăugând că Soleimani a coordonat recentele atacuri asupra personalului SUA din Irak şi a orchestrat ”atacul violent” asupra ambasadei SUA în Irak. ”Toţi militarii noştri sunt în siguranţă, iar la bazele aeriene au fost produse pagube minore”, a mai spus preşedintele american.

Donald Trump a transmis un mesaj pe Twitter, după atacuri, afirmând că totul este în regulă şi că armata americană este cea mai puternică şi bine echipată şi a anunţat că va face o declaraţie.