Donald Trump avertizează Iranul: „Dacă fac ceva, vor suferi enorm”

NewMoney 14/05/2019 | 13:34 Ştiri
Donald Trump avertizează Iranul: „Dacă fac ceva, vor suferi enorm”

Donald Trump avertizează Iranul, dând asigurări că Republica islamică ar comite „o mare greşeală” dacă ar „face ceva”, în contextul în care Washingtonul acuză Teheranul că pregăteşte „atacuri” vizând interese americane în Orientul Mijlociu, relatează AFP, citată de News.ro.

„Dacă ei (iranienii) fac ceva, vor suferi enorm”, a avertizat el luni, în cursul unei întâlniri cu premierul Viktor Orban la Casa Albă.

„Vom vedea ceea ce se va întâmpla cu Iranul”, a continuat el, preconizând Teheranului ”o mare problemă” ”dacă se întâmplă ceva”.

„Ei (iranienii) nu vor fi nemulţumiţiţi”, a avertizat locatarul Casei Albe.

Administraţia Trump afirmă de peste o săptămână că autorităţile iraniene sau aliaţii lor din Orientul Mijlociu pregătesc ”atacuri iminente” vizând interese americane.

Ea a trimis la faţa locului un portavion, o navă de război, bombardiere de tip B-52 şi o baterie de rachete de tip Patriot.

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a efectuat luni o vizită la Bruxelles, pentru a le împărtăşi informaţii omologilor săi europeni confidenţiale cu privirer la acest subiect.

„Noi credem că Iranul trebuie să intre pe calea discuţiilor în locul acestor ameninţări. Ei au făcut alegeri rele, concentrându-se asupra ameninţărilor”, a apreciat emisarul american pentru Iran Brian Hook.

Donald Trump s-a declarat însă, săptămâna trecută, pregătit de dilog cu liderii iranieni, în vederea găsirii unui nou acord, după retragerea în urmăcu un an a Statelor Unite din Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian.


Foto: Hepta/Mediafax