Doi pacienţi cu COVID-19 au murit la Spitalului Judeţean din Craiova, în aşteptarea unor locuri libere la Terapie Intensivă

NewMoney 19/03/2021 | 15:20 Ştiri
Doi pacienţi cu COVID-19 au murit la Spitalului Judeţean din Craiova, în aşteptarea unor locuri libere la Terapie Intensivă

Doi pacienţi cu COVID-19 au murit, în ultimele 24 de ore, în izolatorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, întrucât nu existau locuri libere la Terapie Intensivă pentru a putea fi transferaţi.

Gazeta de Sud a relatat că, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, doi pacienţi cu coronavirus au murit în izolator înainte de a putea fi transferaţi la ATI.

Directorul spitalului, Laurenţiu Ivanovici, a declarat pentru publicaţia menţionată că pacienţii au fost ventilaţi mecanic, unul dintre aceştia fiind adus în stare foarte gravă joi, în cod roşu.

Presa locală notează că nu mai există locuri libere la ATI pentru pacienţii COVID-19.

Prefectura Dolj a anunţat, vineri, că potrivit datelor raportate de Direcţia de Sănătate Publică Dolj, au fost confirmate 162 de cazuri noi de COVID-19. La ATI se aflau, în total, 42 de pacienţi.

Ce spune Florin Cîțu despre cazul de la Craiova

Premierul Florin Cîţu a precizat că a discutat cu ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi cu şeful DSU Raed Arafat şi vor mai fi câteva întâlniri în acest final de săptămână pentru a evalua situaţia paturilor la ATI, în contextul în care la Spitalul din Craiova, doi pacienţi au murit in izolator în timp ce aşteptau să se elibereze un loc la ATI. Şeful Guvernului a adăugat că MS se ocupă cu suplimentarea numărului de paturi la terapie intensivă.

„Sunt sigur că există un plan. El va fi prezentat. Am avut o discuţie chiar acum câteva minute şi cu ministrul Sănătăţii şi cu domnul Raed Arafat. Vom avea câteva întâlniri în acest week-end pentru a evalua situaţia şi să vedem exact elementele care pot fi adăugate în perioada următoare. Vom vedea. Aştept. Ministerul Sănătăţii ne spune exact despre ce se întâmplă la Craiova. Nu ştiu exact situaţia, dar eu am spus că trebuie să facem o inspecţie în fiecare spital zilnic, să vedem exact situaţia reală a paturilor şi cu siguranţă Ministerul Sănătăţii va prezenta planul pentru această perioadă în zilele următoare. (…) Repet Ministerul Sănătăţii sigur se ocupă de suplimentarea paturilor pentru ATI.”, a afirmat Florin Cîţu.