Doi belgieni și un român ridică proiecte imobiliare de 34 de milioane de euro în București

Andreea Neferu 28/11/2016 | 15:18 Ştiri
Doi belgieni și un român ridică proiecte imobiliare de 34 de milioane de euro în București

Doi belgieni, Johan Rogiers și Christan Dumolin, și un român, Horia Chioseaua, vor demara anul viitor lucrările la două proiecte imobiliare de 34 de milioane de euro în București, un complex rezidențial pe malul lacului Grivița și o clădire-boutique de birouri lângă Aeroportul Otopeni.

„România este o piață în continuă dezvoltare din punct de vedere imobiliar și, deși vede proiecte noi în fiecare an, lipsește un model sustenabil”, spune Johan Rogiers (foto), partener fondator al Millstone Developments, compania prin care vor fi dezvoltate proiectele imobiliare ale celor trei.

Johan Rogiers este partener fondator al dezvoltatorului imobiliar Liebrecht & Wood Group, care deține în România proiectul West Park, format din centrul comercial Fashion House, magazinele Kika și Hornbach de la intrarea pe autostrada București-Pitești.  Și Horia Chioseaua a fost partner la Liebrecht & Wood, în timp ce Christian Dumolin este fondatorul companiei belgiene Koramic Real Estate, cu activități pe piața imobiliară.

Proiectul rezidențial Flanders Fields Residences al Millstone Developments va fi dezvoltat pe un teren de 26.000 de metri pătrați lângă Lacul Grivița, urmând să aducă în piață în primă fază 44 de locuințe în trei clădiri. Pe de altă parte, proiectul de birouri Skybox de lângă Aeroportul Internațional Otopeni va avea 5.000 de metri pătrați suprafață construită.  

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.