Doi antreprenori români vor să facă în Germania o fabrică pentru pufuleții Gusto

Cristina Dobreanu 21/02/2017 | 11:05 Ştiri
Doi antreprenori români vor să facă în Germania o fabrică pentru pufuleții Gusto

Producătorul pufuleților Gusto, deținut de antreprenorii Eliodor Apostolescu și Cătălin Nour, vrea ca până în 2020 să deschidă o fabrică în Germania, la Stuttgart, pentru a putea ajunge mai ușor pe piețele occidentale.

„Prima fabrică (din afara țării – n.r.) va fi în Germania, după cum merg lucrurile. O să fie în zona Stuttgart. Avem și un director neamț de vânzări foarte bun acolo”, a precizat, pentru NewMoney, Eliodor Apostolescu, directorul general al Phoenixy, producătorul pufuleților Gusto.

Compania deține în prezent o fabrică la Băicoi, județul Prahova, pe care a deschis-o în 2006. Ridicarea unei fabrici în afara țării de către antreprenori români ar fi o premieră a perioadei post-criză.

Eliodor Apostolescu precizează că, în cazul în care cererile la export pentru produsul fabricat până acum în România vor fi în continuare în creștere, fabrica ar putea fi funcțională chiar mai devreme de 2-3 ani. În scenariul cel mai pesimist, unitatea de producție ar urma să fie finalizată cel mai târziu în 2020.

Compania Phoenixy a fost înființată în 1992 și a pornit inițial ca o afacere cu înghețată și prafuri de înghețată. În 1995, firma începe producția de pufuleți. Anul trecut, compania a avut afaceri de 21,2 milioane de euro și un profit de 2,5 milioane de euro.

Pufuleții Gusto ocupă 70% din piața de profil din România, potrivit datelor companiei, și sunt exportați în 19 țări, printre care Marea Britanie, Germania, Austria sau Statele Unite.

Citiți mai mult despre planurile Phoenixy în numărul 9 al revistei NewMoney, disponibil pe piață începând din 20 februarie.


FOTO: Laszlo Raduly / NewMoney

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.