Documentarul „Planeta Petrila”, despre declinul zonelor miniere, are premiera națională la TIFF

NewMoney 08/06/2017 | 17:07 Ştiri
Documentarul „Planeta Petrila”, despre declinul zonelor miniere, are premiera națională la TIFF

Filmul documentar „Planeta Petrila”, produs de Filmlab în parteneriat cu HBO Europe și regizat de Andrei Dăscălescu, are premiera națională astăzi, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Documentarul, care prezintă declinul zonei miniere Petrila în urma exploatărilor de cărbune, va intra în turneu național de promovare, după ce a fost proiectat la începutul lunii iunie, în avanpremieră, chiar la Petrila.

„Am avut 500 de spectatori la avanpremiera de la Petrila, o parte dintre ei personaje în film. Am dorit să fie ei primii care văd filmul în România, ca mulțumire pentru că m-au primit în comunitatea lor și m-au inspirat pe parcursul celor 3 ani, cât au durat filmările. După TIFF, continuăm promovarea filmului în țară, în alte orașe industriale, unele dintre ele în aceeași situație cu Petrila – zone mono-industriale, în care comunitățile rămase în urma închiderii unor fabrici sau exploatări se luptă să reziste”, a declarat Andrei Dăscălescu, regizorul filmului.

Filmul va fi proiectat în țară cu ajutorul videoproiectorului Epson EB-G6900WU.

Din 22 iunie, documentarul va fi disponibil pe HBO și HBO GO, iar din 23 iunie va rula în cinematografele din țară. Turneul național de promovare va continua în perioada 30 iunie – 23 iulie 2017 în cele mai importante zone industriale din țară.

„Planeta Petrila” este o producție Filmlab, în coproducție cu HBO Europe, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Institutului Cultural Român și este distribuit în România de Transilvania Film.