DOCUMENT. Legea consumatorului vulnerabil a fost adoptată în Parlament

Elena Marinescu 07/09/2021 | 17:56 Ştiri
DOCUMENT. Legea consumatorului vulnerabil a fost adoptată în Parlament

Parlamentul a adoptat Legea consumatorului vulnerabil, după raportul favorabil primit de la comisiile de specialitate. Legea va intra în vigoare de la 1 noiembrie 2021. 

Anterior, Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială, Comisia pentru Industrii şi Servicii şi Comisia pentru Politică Economică Reformă şi Privatizare au emis, marţi, Raportul comun în ceea ce priveşte Legea consumatorului vulnerabil.

În urma dezbaterilor şi a opiniilor exprimate, membrii celor trei comisii au hotărât, cu unanimitate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de Lege privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie cu amendamente admise prevăzute în Anexa nr. 1 şi amendamente respinse prevăzute în Anexa nr. 2, anexe care fac parte integrantă din prezentul raport comun”, se arată în document.

Proiectul de lege se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, cameră decizională. Potrivit News.ro, proiectul a fost adoptat, în sedinţa din 17 mai 2021, proiectul de lege. Premierul Florin Cîţu anunţat, luni, că, dacă legea nu este adoptată într-o săptămână, este pregătit să-şi asume răspunderea.