DOCUMENT. Guvernul prelungeşte starea de alertă cu încă 30 de zile. Ce măsuri vor fi luate

Elena Marinescu 14/08/2020 | 19:12 Ştiri
DOCUMENT. Guvernul prelungeşte starea de alertă cu încă 30 de zile. Ce măsuri vor fi luate

Guvernul condus de Ludovic Orban a decis, vineri, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, iar secretarul de stat Raed Arafat a precizat că modificările fiind minime şi nu se vor impune restricţii suplimentare.

Printre altele, se va continua coordonarea operațională a serviciilor de ambulanță și a serviciilor voluntare pentru situații de urgență de către inspectoratele județene/București-Ilfov pentru situații de urgență, precum și a poliției locale de către Direcția generală de poliție a Municipiului București/inspectoratele județene de poliție.

De asemenea, se consideră necesară menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne. În acest context, se propune instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise, stabilite prin hotărâre a Comitetului Județean / al Municipiului București pentru Situații de Urgență, cu avizul Direcției de Sănătate Publică.

Se menține interzicerea activităților recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, respectiv ciclismul, drumețiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitul și alte activități recreative și sportive desfășurate în aer liber stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.

DOCUMENTUL INTEGRAL CU NOILE MĂSURI

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern din 14 august

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern din 14 august#GuvernulRomaniei #LudovicOrban #sedintadeguvern

Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Friday, August 14, 2020

Premierul a anunţat că HG de prelungire trebuie plublicată în Monitorul Oficial cât mai repede. ”Deci, trebuie să intre în Monitorul Oficial. Deci la primul punct vom dezbate hotărârea Guvernului pentru prelungirea stării de alertă”, a afirmat premierul.