Divorţul mileniului. Cine îl apară în instanţă pe Bill Gates

Elena Marinescu 04/05/2021 | 21:34 Fapt Divers
Divorţul mileniului. Cine îl apară în instanţă pe Bill Gates

Charles T. Munger, în vârstă de 97 de ani, este unul dintre cei trei avocați care îl reprezintă pe Bill Gates în procesul de divorț ale cărui acte au fost depuse de Melinda Gates luni, la un tribunal din statul Washington.

Munger însuși este un miliardar, după cum scrie Daily Mail. El este vicepreședinte al Berkshire Hathaway, holding condus de Warren Buffett, şi este prieten de multă vreme cu Gates.

De asemenea, el face parte din consiliul de administrație al Costco și este președintele Daily Journal Corp., un conglomerat de edituri care deține mai multe ziare locale în California.

De remarcat că Charles Munger nu este avocat specializat în dreptul familiei. Expertiza sa este în dreptul afacerilor și în dreptul imobiliar. La fel ca Bill Gates, Munger a fost cursant la Harvard, unde s-a înscris după ce a activat o scurtă perioadă de timp ca meteorolog, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Gates l-a descris anterior pe Munger ca fiind „cel mai incredibil gânditor pe care l-am cunoscut vreodată”. De asemenea, Warren Buffett a spus despre el într-un interviu din 2017: „Este bun la raționamente… Aș spune că este inegalabil de bun. Nimeni nu gândește ca el. Are propria sa matriță”.

27 de ani de căsnicie, o avere colosală şi trei copii

Miliardarul, care este al patrulea cel mai bogat om din lume, şi soţia sa au decis să pună capăt căsniciei de 27 de ani, notează CNN, care citează conturile de Twitter ale celor doi.

 

După ce am cântărit îndelung și am depus eforturi ca relația să funcționeze, am luat decizia de a ne despărți”, se arată într-o scrisoare comună a lui Bill Gates și Melinda Gates, care a fost publicată pe ambele conturi de Twitter.

Bill Gates (65 de ani) este cofondatorul Microsoft şi al patrulea cel mai bogat om din lume. Potrivit Forbes, el are o avere estimată la 124 de miliarde de dolari. Bill Gates și Melinda Gates (56 de ani) s-au căsătorit în 1994. Ei au împreună trei copii – Rory John Gates (21 de ani) Phoebe Adele Gates (18 ani) și Jennifer Katharine Gates (25 de ani).

În anul 2000, Bill și Melinda Gates au înfiinţat organizaţia filantropică Bill & Melinda Gates Foundation, prin intermediul căreia au finanţat inclusiv dezvoltarea de vaccinuri împotriva COVID-19.

Bill Gates a anunţat recent că va finanţa un start-up creat pentru a dezvolta tehnologia solară. Anunțată ca fiind una dintre cele mai importante invenții în 2020 de revista Times, tehnologia HelioHeat va folosi oglinzi care reflectă soarele într-un singur punct, generând temperaturi extreme de până la 1.000 de grade Celsius.