Divizia imobiliară a Alpha Bank a vândut apartamente de 20 de milioane de euro în primul semestru

Andreea Neferu 21/07/2017 | 14:46 Ştiri
Divizia imobiliară a Alpha Bank a vândut apartamente de 20 de milioane de euro în primul semestru

Alpha Real Estate Services, divizia imobiliară a grupului elen Alpha Bank, a vândut în primele șase luni ale acestui an peste 200 de apartamente cu o valoare de 20 de milioane de euro din portofoliul de proiecte rezidențiale pe care le administrează.

Grecii au vândut locuințe în proiecte rezidenţiale din București precum Parcul Privighetorilor (Zona Zoo Băneasa), Doamna Ghica Plaza (zona Doamna Ghica), Asmita Gardens (zona Tineretului), Poseidon Residence (fostul Blue Tower, situat în zona Colentina) şi Green Vista Residence (zona Pipera – Şcoala Americană). Alpha Real Estate Services a ajuns să gestioneze aceste proprietăți după ce mai mulți dezvoltatori care le-au inițiat au intrat în incapacitate de plată și apoi în faliment, banca încercând acum să recupereze banii investiții în anii de boom în astfel de proiecte.

“Vânzările apartamentelor în proiectele gestionate de Alpha Real Estate au înregistrat o creştere cu aproximativ 50% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, spune Iulian Călin, director general al Alpha Real Estate Services.

Alpha Real Estate Services a demarat anul trecut lucrările pentru finalizarea a două proiecte de  locuințe, Poseidon Residence (complex rezidenţial cu 156 apartamente situat pe malul Lacului Plumbuita din cartierul Colentina), respectiv Green Vista Residence (mai exact, ultimul bloc cu 50 de apartamente din totalul de 256 ale Green Vista Residence, din Pipera). Valoarea investiţiei pentru cele două proiecte rezidenţiale se ridică la aproximaxtiv 19 milioane de euro. În prezent, lucrările sunt finalizate, urmând ca ambele ansambluri rezidenţiale să fie livrate în perioada imediat următoare, spun reprezentanții Alpha Real Estate Services.

“În prima parte a acestui an am demarat şi procesul de vânzare a unităţilor locative situate în Poseidon Residence şi în Green Vista Residence. Până în acest moment, peste o treime din totalul apartamentelor disponibile au fost precontractate”, spune Răzvan Caracota, directorul de vânzări al Alpha Real Estate Services.

 


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.