Disney+ se va extinde în Europa la toamnă. În ce țări va fi disponibil serviciul de streaming

NewMoney 24/06/2020 | 11:38 Timp Liber
Disney+ se va extinde în Europa la toamnă. În ce țări va fi disponibil serviciul de streaming

Noua platformă de streaming, care este văzută ca principala ameninţare pentru Netflix, se va extinde la începutul toamnei în mai multe ţări din Europa.

Disney a anunţat planurile pentru următorul val de extindere în Europa. Acesta va avea loc pe 15 septembrie şi va viza 8 ţări europene.

Astfel de la jumătatea lunii septembrie, Disney+ va putea fi accesat în Portugalia, Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda, Islanda, Belgia şi Luxemburg.

Cât va costa abonamentul Disney+

Pentru ţările membre ale Uniunii Europene un abonament va costa 7 euro pe lună. Pentru celelalte, va fi perceput corespondentul în moneda locală.

7 euro este un preţ convingător nu doar în relaţia cu Netflix şi HBO, ci în general. Un cont Disney+ acomodează până la 4 utilizatori, ceea ce, prin partajarea acestuia, poate duce costul la sub 2 euro pe lună – atâta vreme cât Disney nu va lua măsuri împotriva account sharing-ului.

Spre deosebire de ţările în care Disney+ a fost lansat deja, noul val nu va mai beneficia de o perioadă de probă, oferta expirând la jumătatea acestei luni. Asta înseamnă că utilizatorii noi nu vor mai putea testa gratuit serviciul înainte de a plăti abonamentul.

Extinderea vine cu o oarecare întârziere. Compania americană anunţase iniţial că vrea să facă această extindere în vară. Asta în contradicţie cu unele din lansările anterioare, ce au avut loc chiar înainte de data programată.

Lansat pe finalul anului trecut, cu un obiectiv de 60-90 milioane de abonaţi până în 2024, Disney+ a trecut deja 54,5 milioane de abonaţi, conform celui mai recent anunţ oficial, făcut în luna mai.