Ştiri

Directorul general Metrorex a fost demis. Cine îi va lua locul

Directorul general Metrorex, Ștefan Paraschiv, care a demolat buticurile de la metrou a fost revocat din funcţie, decizia fiind consemnată pe ordinea de zi a convocatorului Consiliului de Administraţie.

,,Revocarea din funcţia de director general provizoriu a dlui Ştefan Paraschiv, alegerea unui nou director general provizoriu, pentru un mandat de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii până la maximum 6 luni, aprobarea Contractului de mandat de director general provizoriu al Metrorex SA, în conformitate cu prevederile art 64 din OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, aprobată prin legea 111/2016, precum şi mandatarea preşedintelui Consiliului de Administraţie pentru semnarea contractului de mandat”, se precizează la punctul 5 al ordinii de zi a şedinţei CA”.

Ştefan Paraschiv a fost revocat din funcţia de director general al Metrorex de către Consiliul de Administraţie, care l-a desemnat şi pe succesorul său. Vezi cum va arăta noua hartă a metrului din București.

Este vorba de Laurenţiu Gabriel Truşcă, un manager provenit din afacerile cu petrol. Din decembrie 2017 şi până în luna martie a anului în curs, el a ocupat funcţia de director Comercial la Octano Downstream SRL Bucureşti, societatea specializată în comerţul cu carburanţi.

Anterior, în perioada martie 2015-decembrie 2017, Truşcă a lucrat tot în domeniul petrolier, la Nobel Oil Downstream SRL Bucureşti, ocupând două funcţii de top management. Cu o mică întrerupere, de nici doi ani de zile, când a lucrat în domeniul importului şi distribuţiei de produse alimentare, la Zararom, Laurenţiu Gabriel Truşcă a activat toată cariera sa în industria petrolieră. Astfel, în perioada noiembrie 2001-octombrie 2013 noul director general al Metrorex a lucrat la Rompetrol Downstream.

Ştefan Paraschiv, fost preşedinte CA la Romaero Băneasa, a fost pus şef Metrorex în martie 2021, în mandatul fostului ministru al Transporturilor Cătălin Drulă şi s-a remarcat prin conflictul cu sindicatul lui Ion Rădoi (USLM) atât în privinţa buticurilor construite fără autorizaţie ISU cât şi pentru anularea majorării salariilor cu 18 %, creştere salarială acordată ilegal în toamna anului 2020 cu ,,măsluirea” datelor financiare ale Companiei.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Dogwifhat s-a prăbușit. O nouă monedă meme strânge 300.000 USD în prevânzare (P)

Dogwifhat (WIF), moneda meme care continuă să stârnească un val de conversații în comunitatea crypto,…

2 zile ago

Din 13 mai, o nouã ediţie Tezaur: dobânzi neimpozabile de pânã la 6,85% pe an la titlurile de stat

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturitãţi…

2 zile ago

Peste 300 de tone de peşte şi produse din peşte au fost verificate de ANPC, iar la 71 de tone au fost găsite nereguli

Peste 300 de tone de peşte şi produse din peşte au fost verificate de comisarii…

2 zile ago

Grupul Mol a înregistrat un profit de 382 de milioane de dolari, în scădere cu 29%

Grupul Mol a înregistrat în primul trimestru un profit înainte de impozitare de 382 milioane…

2 zile ago

Freshful by eMAG: peste 123.000 de ouă și 4.600 de cozonaci și pască au fost comandate anul acesta de Paște

Pregătirile pentru Paște au fost făcute online, iar Freshful by eMAG, primul hypermarket 100% online,…

2 zile ago

„Străzi deschise – Promenadă urbană”: Strada Pajurei din Sectorul 1 va fi deschisă pietonilor în weekendul 11-12 mai

Strada Pajurei, între strada Presei şi strada Făurei, va fi liberă de maşini şi deschisă…

2 zile ago

Acest website folosește cookies