Dinu, Ţiriac Holdings: Corupţia a mai făcut un pas – nu ţi se cere direct, dar te caută „consultanţii”

Emil Popescu 09/05/2017 | 17:18 Ştiri
Dinu, Ţiriac Holdings: Corupţia a mai făcut un pas – nu ţi se cere direct, dar te caută „consultanţii”

Corupţia din România a făcut un pas înainte şi chiar s-a sofisticat – nu se cer bani direct, dar pentru rezolvarea diverselor probleme cu instituţiile statului apar „consultanţii” care-şi oferă prompt serviciile, spune Dragoş Dinu, CEO Ţiriac Holdings.

„Emoţional vorbind, este un mediu de business foarte prietenos – stai de vorbă cu autorităţile, glumeşti, razi. Raţional e un dezastru. Birocraţia te omoară. Mai există corupţie? Nu ţi se mai cere direct, dar te trezeşti că după ce te duci la o instituţie a statului cu o anumită problema că un consultant te sună peste o săptămână sau îţi trimite un mail şi îşi propune serviciile, că te rezolva el rapid. Ne-am sofisticat. Corupţia a mai făcut un pas”, a declarat Dinu la conferinţa Competiţia Capitalurilor, organizată de NewMoney în parteneriat cu Romanian Business Leaders.

Citiți și: Ion Țiriac, cel mai bogat român, critică dur manifestațiile de stradă antiguvernamentale: „Eu, între un hoț și un prost, prefer hoțul”

El a adăugat că aşteaptă de doi ani eliberarea unei autorizaţii de construcţie, dar are promisiuni că avizul va fi emis în vara acestui an.

Dinu a spus şi că reprezentanţii sectoarelor Capitalei şi cei ai Primăriei Generale îşi pasează responsabilităţile.

„De cinci ori ne-au trimis dintr-o parte în alta cu autorizaţia asta. Este jenant. Sunt convins că există colegi de-ai noştri care cedează şi apelează la consultantul ăla”, a mai spus el.

Dragoş Dinu ocupă funcţia de director general executiv al Ţiriac Holdings din anul 2014. Anterior, el s-a aflat la conducerea Domo şi A&D Pharma.

Revista NewMoney, în parteneriat cu Romanian Business Leaders, a organizat, marţi, „Competiţia Capitalurilor”, un eveniment prin care şi-a propus să afle cât adevăr şi câtă emoţie există în presupusul conflict între multinaţionale şi companiile cu acţionariat românesc, „confruntare” care a monopolizat discursul public al ultimelor luni.

 


FOTO: Guliver / Getty Images

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.