Din Centru în Est. Total aduce un italian la conducerea firmei din România

Carol Dan 28/11/2016 | 15:21 Ştiri
Din Centru în Est. Total aduce un italian la conducerea firmei din România

Francezii de la Total l-au schimbat pe directorul general al subsidiarei lor din România. Franck Haettel, actualul șef al companiei, a fost mutat la sediul central din Paris al Total, iar în locul lui a fost numit Marco Pannunzio.

Pannunzio va prelua conducerea Total România în 1 decembrie și încă lucrează în Praga, într-o filială a Total care gestionează operațiunile din Cehia, Slovacia și Ungaria.

Total România a fost înființată în 2005 și vinde lubrifianți. Printre obiectivele lui se află creșterea cotei de piață a Total România, de la nivelul actual de 12%. Pe lângă asta, Total mai are în România o fabrică la Cristian, județul Brașov și un depozit de bitum la Ozun,  județul Covasna.

În 2015, Total România a avut o cifră de afaceri 267 de milioane de lei. Compania are 120 de angajați. Compania a precizat că nu vor fi și alte schimbări în echipa de management a companiei Total România.

 


Foto: Total România

Carol Dan și-a început munca în presă în 2005, în Bistrița. După nouă ani în agenția de presă Mediafax, a trecut la cotidianul Ziarul Financiar și apoi la site-ul wall-street.ro. În septembrie 2016 s-a alăturat redacției New Money. Scrie pe domeniile energie și industrie.