DIIICOT a reținut un bărbat care a violat-o pe Luiza Melencu după ce aceasta a fost răpită de Gheorghe Dincă

NewMoney 27/11/2019 | 16:15 Ştiri
DIIICOT a reținut un bărbat care a violat-o pe Luiza Melencu după ce aceasta a fost răpită de Gheorghe Dincă

Un bărbat de 46 de ani, acuzat de violarea Luizei Melencu după ce aceasta a fost răpită de Gheoghe Dincă, a fost reţinut miercuri, a anunţat Giorgiana Hosu, procuror şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Conform DIICOT, în 14 aprilie 2019, în jurul orei ora 12.00, după ce Gheorghe Dincăa răpit-o pe Luiza Melencu, bărbatul de 46 de ani a ajuns inopinat şi a văzut victima sechestrată în maşină.

Bărbatul, apropiat al lui Gheorghe Dincă

Bărbatul, care era un apropiat al lui Dincă şi care era folosit la muncile din gospodărie, i-a solicit lui Dincă să îi permită să aibă relaţii sexuale cu adolescenta,

Actul de viol s-a petrecut cu acordul lui Gheorghe Dincă, a precizat reprezentantul conducerii DIICOT, adăugând că ambii au violat-o pe tânăra lipsită de libertate, în camera în care dormea Dincă.

”La explicaţiile oferite de către inculpatul Dincă Gheorghe în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreţine relaţii sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu Melencu Mihaela Luiza. În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, inculpatul DINCĂ GHEORGHE a fost de acord. Astfel, în aceeaşi zi, în camera unde dormea inculpatul Dincă Gheorghe, prin constrângere manifestată prin violenţă fizică şi verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate”, potrivit DIICOT.

Bărbatul reţinut miercuri este fără ocupaţie, fără pregătire, consumator de băuturi alcoolice, necăsătorit şi fără copii.

”Aş dori să fac o subliniere foarte importantă pentru a evita speculaţiile şi anume că, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT.

De asemenea, până în acest moment, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participaţie la comiterea infracţiunilor reţinute deja în sarcina inculpatului Dincă Gheorghe. Cu alte cuvinte, inculpatul reţinut astăzi nu este complice, instigator sau co-autor la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Gheorghe Dincă. Inculpatul va fi prezentat instanţei de judecată, procurorii DIICOT urmând să solicite emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia”, a precizat Hossu.

Ea a subliniat că procurorii DIICOT nu au ignorat nici o ipoteză de anchetă, au fost verificate toate variantele de lucru şi că dosarul va fi finalizat până la sfârşitul acestui an.