Digitalizarea în imobiliare: peste 90% din cei care își caută o locuință se informează pe internet

Andreea Neferu 24/02/2017 | 12:14 Ştiri
Digitalizarea în imobiliare: peste 90% din cei care își caută o locuință se informează pe internet

Peste 90% din românii care caută o locuință se informează online cu privire la proprietățile disponibile pe piață, potrivit companiei de consultanță imobiliară Regatta Real Estate.

„Digitalizarea în domeniul imobiliar nu doar că este foarte importantă, ci este vitală! În ultimii ani, ponderea cererilor venite de pe Internet a crescut substanțial, culminând cu anii 2015-2016, când aproape toate cererile înregistrate de compania noastră au venit din mediul online”, spune Eduard Uzunov (foto), președintele Regatta Real Estate.

În prezent Regatta Real Estate are pe site proprietăţi în valoare de peste un miliard de euro, dintre care apartamente în valoare de 150 mil. euro, vile în valoare de 350 mil. euro şi terenuri de 285 mil. euro, în timp ce diferenţa de peste 200 mil. euro este reprezentată de spaţii comerciale şi industriale.

Prețul mediu solicitat la nivel național de către vânzătorii de apartamente noi și vechi a crescut cu 1,3% în ianuarie comparativ cu ultima lună a anului trecut, la 1.064 de euro pe metru pătrat, potrivit portalului imobiliare.ro. Avansul relevă interesul în creștere al românilor pentru piața rezidențială, în contextul unor fundamente macroeconomice din ce în ce mai bune.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.