Dezvoltatorul P3 livrează un nou depozit și se uită către extinderea în centrul și vestul țării

Andreea Neferu 02/11/2017 | 16:38 Ştiri
Dezvoltatorul P3 livrează un nou depozit și se uită către extinderea în centrul și vestul țării

Dezvoltatorul de proprietăți logistice P3 a finalizat construcția unui depozit de 13.900 de metri pătrați în parcul P3 Bucharest aflat pe autostrada București-Pitești, care va fi închiriat de E van Wijk, companie de logistică și transport.

“Alte două clădiri vor fi livrate până la finalul acestui an. Scopul nostru este de a crea cel mai important hub logistic din zona Bucureștiului”, a spus Sînziana Pardhan, country head al P3 România. „Modelul de business al P3 este diferit de multe altele din acest sector, pentru că nu căutăm câștiguri rapide prin construcție și vânzare, ci achiziționăm și dezvoltăm proprietăți pe care să le adăugăm în propriul portofoliu pe termen lung”, a adăugat Pardhan.

O echipă de 40 de persoane va lucra în cadrul depozitului și se va ocupa de distribuția a circa 15.000 de paleți pe lună.

P3 are, în acest moment, un total de 319.000 de metri pătrați în 12 depozite din parcul P3 Bucharest, situat la kilometrul 13 al autostrăzii București-Pitești. P3 va livra două noi clădiri în parcul P3 Bucharest până la finalul anului și încearcă să se extindă atât în București, cât și în partea centrală și de vest a țării.

Grupul ceh P3, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața europeană de logistică, a intrat în urmă cu un an în portofoliul GIC, unul dintre cele mai mari vehicule de investiții din lume și fondul suveran al statului Singapore. GIC a cumpărat P3 în urma unei tranzacții internaționale de 2,4 miliarde de euro, anterior grupul de logistică fiind deținut de fondul de investiții american TPG Real Estate și fondul de investiții canadian Ivanhoe Cambridge.


Sursă foto: P3

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.