Dezvoltatorul imobiliar One United Properties investește 100 de milioane de euro în fosta platformă Automatica din București

Andreea Neferu 09/02/2018 | 10:04 Ştiri
Dezvoltatorul imobiliar One United Properties investește 100 de milioane de euro în fosta platformă Automatica din București

Dezvoltatorul de proprietăți rezidențiale de lux One United Properties, fondat de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, investește 100 de milioane de euro în fosta platformă Automatica din nordul Bucureștiului, unde va dezvolta un proiect mixt format din apartamente și birouri.

Platforma Automatica este situată la intersecția Bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca, iar One United Properties va dezvolta în această locație un proiect rezidențial exclusivist cu 250 de apartamente – One Mircea Eliade, precum și o clădire de birouri de 24.000 de metri pătrați închiriabili – One Tower. Totodată, francezii de la Auchan vor dezvolta pe fosta hală Ford, situată adiacent, o zonă comercială.

Pe terenul unde se va demara noua investiție imobiliară au funcționat începând cu anul 1935 Uzinele Ford, care produceau anual 2.500 de automobile si camioane. Odată cu schimbarea regimului, în 1948, platforma a preluat numele Automatica. După căderea comunismului, fabrica a intrat în paragină. Fosta hală Ford urmează să fie restaurată și integrată în noua dezvoltare imobiliară, păstrându-se arhitectura inițială a proprietății, susțin reprezentanții One United Properties.

Totodată, dezvoltatorul spune că va investi și în infrastructura rutieră, urmând să lărgească Calea Floreasca de la 4 la 6 benzi, respectiv o bandă suplimentară pentru fiecare sens de mers. ”Intersecţia Glynka – Floreasca va fi, de asemenea, reconfigurată pentru a îmbunătăți condițiile de trafic existente. O nouă soluție de trafic va fi implementată în urma creării unei noi linii de decelerare dinspre Bulevardul Mircea Eliade, care va îmbunătăți timpul de așteptare la intersecție și va eficientiza sistemul de trafic –  soluție realizată prin donarea unei suprafețe de teren de 1.100 mp de către One United Properties orașului București”, au arătat reprezentanții One United Properties.

One United Properties are mai multe proiecte rezidențiale finalizate (188 de apartamente), în construcție (340 de apartamente) și care urmează să fie începute în urmatorii ani (peste 500 de apartamente). Printre proiectele pe care le-a dezvoltat se numără One Herăstrău Park sau One Floreasca Lake.

Anul trecut, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu l-au cooptat pe zona de birouri pe Ionuț Dumitrescu, realizând un prim pas în acest sector după ce au achiziționat clădirea office North Gate din Pipera. Totodată, One United Properties a intrat anul trecut într-un parteneriat cu alți doi oameni de afaceri, Cătălin Scripcaru și Octavian Avrămoiu, pentru a construi apartamente sub brandul Neo. Deja există trei proiecte care sunt programate să fie construite sub acest brand, la Timpuri Noi și Floreasca în București, respectiv la Mamaia.


FOTO: Ilustrație de Vali Ivan

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.