Dezvoltatorul de spații logistice CTP a ajuns la un portofoliu de 364 de milioane de euro în România

Andreea Neferu 30/10/2017 | 15:41 Ştiri
Dezvoltatorul de spații logistice CTP a ajuns la un portofoliu de 364 de milioane de euro în România

Dezvoltatorul de parcuri logistice și industriale CTP, cu acționariat olandez, a ajuns la un portofoliu de spații de 700.000 de metri pătrați pe plan local, evaluate la 364 de milioane de euro la finalul primelor trei trimestre ale anului. 

Astfel, suprafața totală de spații logistice deținute de CTP a crescut anul acesta cu 73% pe plan local, după mai multe achiziții și construcții de la zero.

“Cu siguranță că 2017 este cel mai bun an pe care l-am traversat până în prezent. (…). În viitor vom continua să construim masiv, în funcție de cererile din piață și de nevoile clienților noștri, dar avem în plan și câteva dezvoltări speculative”, a declarat Ana Dumitrache, co-country head al CTP Romania.

CTP și-a planificat să livreze anul acesta 180.000 de metri pătrați de spații logistice noi, iar alți 300.000 de metri pătrați se află în construcție și urmează să fie inaugurați în prima parte a anului viitor. Rata de neocupare a spațiilor existente este de sub 3%, semnal că piața locală de logistică și industrial se află într-o perioadă de efervecență, în care cererea din piață este în continuă creștere.

Astfel, compania dezvoltă în prezent două depozite  în CTPark Bucharest West, ce vor avea o suprafață de 100.000 de metri pătrați și vor fi gata anul viitor, dar și spații de 32.000 de metri pătrați în CTPark Timișoara, care vor fi finalizate în decembrie anul acesta. În 2017, CTP a achiziționat și două parcuri logistice de 37.000 de metri pătrați la Ineu și Salonta, precum și un parc de 45.000 de metri pătrați la Chitila și unul de 21.000 de metri pătrați pe centura Capitalei. În Cluj, CTP a investit în achiziționarea terenului pe care vor fi dezvoltați 29.000 de metri oătrați, sub denumirea CTPark Cluj II. Noul parc va fi finalizat în două etape, în cursul lui 2018.

Pentru a finanța dezvoltarea pe plan local, CTP a împrumutat anul acesta 117 milioane de euro, după ce a încheiat acorduri cu BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare), BCR, Banca Transilvania, Alpha Bank, Bancpost. Raportul dintre valoarea creditelor și cea a garanțiilor se ridică la 65% în prezent în cazul CTP.

Pentru anul viitor, compania vrea să construiască 200.000 de metri pătrați în CTPark Bucharest West și 290.000 de metri pătrați în Pitești, Cluj, Turda, Chitila.


Sursă foto: CTPark

 

 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.