Dezvoltator rezidențial: O treime din clienții noștri finanțează achizițiile cu bani cash

Andreea Neferu 09/02/2017 | 13:19 Ştiri
Dezvoltator rezidențial: O treime din clienții noștri finanțează achizițiile cu bani cash

Dezvoltatorul lituanian Hanner va finaliza anul acesta ansamblul rezidențial The Park, construit lângă Parcul Tineretului din Capitală, după ce va livra în primăvara a treia clădire a proiectului, iar în a doua jumătate a lui 2017 – ultima clădire. Investiția în ansamblul rezidențial s-a ridicat la circa 40 de milioane de euro.

The Park va totaliza 450 de apartamente cu una, două, trei și patru camere, iar până acum s-au mutat 150 de familii în complexul rezidențial, în contextul în care sunt finalizate doar primele două clădiri, cu un total de 190 de locuințe.

Anul trecut, dezvoltatorul a semnat 147 de contracte de rezervare sau de vânzare-cumpărare, în creștere cu 50% față de anul anterior. O treime dintre clienți au finanțat tranzacțiile cu sume cash, 50% – credite ipotecare, iar restul – credite Prima Casă.

„Segmentul mediu-superior a devenit foarte activ în piață în ultimii doi ani”, a spus Silviu Grigorescu (foto), director general Hanner România.

The Park este primul proiect dezvoltat integral de Hanner pe plan local, însă în trecut compania a mai dezvoltat în parteneriat cu lituanienii de la Europa Group ansamblul rezidențial City Center Residence de lângă Parcul Carol, respectiv în parteneriat cu fondul de investiții britanic Bellerive proiectul Carol Park Residence, situat tot lângă același parc. Hanner a cumpărat anul trecut terenul fostei fabrici de bere Grivița din București pentru 5 milioane de euro, unde vrea să ridice un proiect mixt.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.