Dezvoltator imobiliar: În fiecare săptămână apare o nouă companie care vrea să își deschidă birou în București

Andreea Neferu 10/07/2017 | 14:34 Ştiri
Dezvoltator imobiliar: În fiecare săptămână apare o nouă companie care vrea să își deschidă birou în București

Primele două clădiri ale complexului de birouri Oregon Park, dezvoltat de britanicii de la Portland Trust, au ajuns la o rată de ocupare de aproape 80%, în condițiile în care suprafața închiriabilă totală a acesora este de 44.500 de metri pătrați.

Printre chiriașii celor două clădiri se numără americanii de la Oracle (care a închiriat integral birourile din prima clădire, adică 20.500 de metri pătrați), restaurantul Stradale (500 de metri pătrați), furnizorul de servicii premium de pariuri sportive Kambi (1.200 de metri pătrați), firma de consultanță și audit Deloitte (6.000 de metri pătrați). De asemenea, printer chiriași se mai numără operatorul privat de servicii medicale Medicover, compania elvețiană ce oferă servicii de intermediere între retaileri și producătorii din industria alimentară Markant AG, postul de radio Europa FM, și Euler Hermes, parte a Allianz Group, unul dintre cei mai mari asiguratori la nivel mondial.

Portland Trust estimează că va închiria integral primele două clădiri din Oregon Park până la finalul lui 2017.

Cea de-a doua fază a proiectului constă în dezvoltarea clădirii C, care va dispune de o suprafață brută închiriabilă de 24.500 de metri pătrați. Lucrările la cea de-a treia clădire vor începe în această toamnă și au ca termen de finalizare trimestrul al patrulea din 2018. Cele trei construcții din complexul Oregon Park vor ocupa împreună o suprafață netă închiriabilă de circa 69.000 m2.

“Segmentul pieței clădirilor de birouri din România continuă să crească, iar cererea din partea unor clienți existenți sau nou intrați pe această piață înregistrează, de asemenea, un trend ascendent. Avem o creștere importantă și sănătoasă în ceea ce privește rata de ocupare, iar alte zone ale capitalei au beneficiat de apariția a noi clădiri de birouri. În fiecare săptămână apare o nouă companie care vrea să își deschidă birouri în București. Oferta este, într-adevăr, foarte bogată, dar este egalată de cerere. (…) Rata de ocupare este la un nivel bun și sunt optimist în ceea ce privește evoluția pieței în perioada imediat următoare. În ultimii ani, cea mai mare cerere pentru spații de birouri a venit din partea companiilor care activează în domeniile: financiar, IT, precum și servicii BPO (Business Process Outsourcing) și SSC (Shared Service Outsourcing)”, a spus Florin Furdui, country manager al Portland Trust în România.

Portland Trust a fost înfiinţată în anul 1997. Robert Neale este proprietar și director general al companiei, care are birouri în București și în Praga și a construit până în prezent peste 650.000 de metri pătrați de spații comerciale noi.

Printre clădirile de birouri dezvoltate pe plan local de Portland Trust se numără Opera Center, Bucharest Business Park și Floreasca Park.


Sursă foto: Portland Trust

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.