Dezastru în Italia! Peste 5.000 de cazuri noi în 24 de ore şi peste 400 de morţi

Elena Marinescu 19/03/2020 | 19:24 Ştiri
Dezastru în Italia! Peste 5.000 de cazuri noi în 24 de ore şi peste 400 de morţi

Garda Civilă din Italia a anunţat cel mai sumbru bilanţ de la izbucnirea epidemiei în peninsulă. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 5.300 de noi cazuri şi 427 de decese. Italia depăşeşte astfel China în privinţa mortalităţii, cu peste 3.400 de morţi din cauza COVID-19.

În total, până acum s-au înregistrat 41.000 de cazuri în Italia, ţara cea mai afectată de epidemie din Europa. Rata mortalităţii în Italia a ajuns astfel la 8,27%.

Cazuri de COVID-19, confirmate până la ora 19.30, ora României. Sursa: Worldometers.

Preziviuni extrem de sumbre

Italia nu va ieşi „înainte de trei luni” din epidemia de COVID-19, avertizează virusologul Massimo Galli, şeful Secţiei de boli infecţioase a principalului spital din Milano. „Speranţa mea este să putem ieşi din această epidemie în cel mult trei luni de la aplicarea anumitor măsuri. Şi, este deja un termen terifiant”, a declarat el pentru presa italiană. „Nu este şi nu va fi o chestiune de scurtă durată, însă dacă se va întâmpla pe termen scurt, voi fi primul care mă voi bucura”, a adăugat el.

Italia a luat măsuri foarte stricte de izolare a populaţiei, cu închiderea instituţiilor de învăţământ şi a magazinelor neesenţiale. Massimo Galli este o somitate în Italia, unde conduce Secţia de boli infecţioase a Spitalului Sacco din Milano, în Lombardia, regiunea din nordul peninsulei cea mai afectată de epidemie, cu aproape 2.000 de morţi şi peste 17.000 de cazuri.

„Vaccinul este o speranţă, există 18 programe lansate pentru a obţine vaccinul. Ceva va ieşi din asta, sigur, dar mă îndoiesc că vom putea să stopăm epidemia şi să o depăşim în aşteptarea vaccinului”, a mai spus el. „Dacă avem noroc, vom obţine un vaccin probabil după lunile de vară, nu înainte”, a concluzionat Galli, citat de Agerpres.

Noul coronavirus a făcut aproape 10.000 de decese în întreaga lume de la apariţia sa în decembrie, iar Italia este a doua cea mai afectată ţară din lume, cu 3.400 de decese.