Dezastru total în Italia! Peste 21.000 de cazuri de COVID-19 şi aproape 1.500 de decese

Elena Marinescu 14/03/2020 | 19:42 Ştiri
Dezastru total în Italia! Peste 21.000 de cazuri de COVID-19 şi aproape 1.500 de decese

Situaţia din Italia devine pe zi ce trece din ce în ce mai catastrofală, cu toate măsurile stricte de carantină impuse de autorităţile de la Roma. Un nou bilanţ anunţat de Protecţia Civilă arată că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat alte 3.497 de cazuri de ămbolnăvire şi 175 de decese.

La ora actuală, peste 1.500 de persoane se află în stare critică în spitalele din Italia.

Izolaţi la domiciliu, mulţi italieni se solidarizează, încurajându-se reciproc prin cântece patriotice fredonate de la balcoane. În plus, aceştia saluta eforturile supraomeneşti ale cadrelor medicale, care încearcă să salveze cât mai multe vieţi omeneşti.

Italia este pe locul doi în lume, după China, ca bilanț al epidemiei, dar este țara care înregistrează cel mai mare număr de cazuri (349,9) la un milion de locuitori.

Un român, decedat în spital

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.

„Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19”, a transmis Ministerul de Externe.