Dezastru în Italia. Un nou record sumbru al victimelor COVID-19

Elena Marinescu 24/03/2020 | 19:36 Ştiri
Dezastru în Italia. Un nou record sumbru al victimelor COVID-19

Numărul morților din Italia a crescut cu 743 de persoane, în ultimele 24 de ore, iar bilanțul total, la nivel național a ajuns la 6.820. În plus, sunt 5.249 de noi cazuri, astfel că numărul total al persoanelor infectate cu coronavirus a urcat la aproape 70.000.

Protecţia Civilă din Italia a înregistrat pentru a treia zi consecutiv o scădere a numărului de îmbolnăviri, în timp ce acela al victimelor a crescut uşor faţă de luni, potrivit La Repubblica.

Sunt 3.396 pacienţi la Terapie Intensivă, adică 6% din total. Pacienţi vindecaţi sunt 8.326 (cu 894 mai mulţi faţă de ziua precedentă).

Consiliul de miniştri a aprobat decretul de lege care introduce sancţiuni mai dure pentru cei care încalcă normele impuse pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Cei care nu respectă măsurile „sunt pedepsiţi cu amenzi de la 500 la 4.000 de euro”.

Italia este cea mai afectată ţară europeană de pandemia de coronavirus (COVID-19). 

Benzinăriile italiene vor fi închise începând de miercuri noaptea deoarece nu pot asigura protecţie faţă de coronavirus sau „sustenabilitatea economică a serviciului”, au anunţat marţi sindicatele din acest sector, transmit Reuters şi ANSA.

Iniţial vor fi închise benzinăriile de pe autostrăzi, apoi, gradual, şi alte unităţi, au afirmat, într-un comunicat, asociaţiile Faib Confesercenti, Fegica Cisl şi Figisc/Anisa Confcommercio. Operatorii spun că a devenit imposibil să garanteze standardele de sănătate pentru angajaţi şi să menţină afacerile operaţionale.