Despăgubiri de aproape 1,4 milioane de euro după ce un șofer vitezoman a lovit un scuterist

NewMoney 10/06/2019 | 16:02 Ştiri
Despăgubiri de aproape 1,4 milioane de euro după ce un șofer vitezoman a lovit un scuterist

OMNIASIG a publicat o listă cu cele mai mari despăgubiri plătite de companie, pe principalele linii de produse din portofoliu. Valoarea totală a despăgubirilor plătite de companie în 2018 a fost de peste 648 milioane lei, în creștere față de anul precedent.

 

PROPERTY

 

Pe segmentul PROPERY, în 2018, cele mai însemnate pagube au fost provocate de un incendiu la un hotel, incident pentru care a fost plătită o despăgubire în valoare de 1,7 milioane lei. Pe locul al doilea în topul acestui segment figurează un accident într-o fabrică de panouri de lemn, unde brațul unei macarale care manevra bușteni s-a rupt (590.000 lei), iar pe locul trei se claseză o despăgubire de 418.000 lei, pentru un buldoexcavator luat de o viitură formată în urma unei ploi torențiale.

 

RCA

 

Pe segmentul RCA, în 2018, topul este dominat de accidentele produse în străinătate, cea mai mare despăgubire, de 6,54 milioane lei (aproximativ 1,4 milioane de euro), fiind plătită pentru un accident produs între un autovehicul și un scuter în Franța. Viteza excesivă a reprezentat cauza accidentului, care s-a soldat cu vătămarea corporală gravă a conducătorului scuterului

Pe a doua poziție în topul segmentului RCA se află o despăgubire în valoare de 3,9 milioane lei, plătită în cazul unui accident în Italia, în care un șofer nu a respectat indicatorul stop dintr-o intersecție. Mașina a intrat în coliziune cu alt autovehicul al cărui conducător a decedat în urma impactului. A treia despăgubire, în valoare de 3,33 milioane lei a fost plătită în cazul unui accident în Slovacia, în care șoferul a adormit la volan și a intrat pe contrasens, provocând răsturnarea unui autocamion în albia unui râu. Autovehiculul era încărcat cu echipamente electronice și circula regulamentar.

 

CASCO

 

Pe linia asigurărilor CASCO, cea mai mare despăgubire a fost de aproape 600.000 lei, plătită pentru un autovehicul furat în București. Pe locul al doilea se situează o despăgubire de 577.000 lei pentru un accident petrecut în Turcia. Acesta a fost cauzat de un autovehicul prăbușit după ce a fost acroșat de un alt autovehicul care a derapat. A treia despăgubire, în valoare de 474.000 lei a fost plătită în cazul unui accident în care un autotractor a fost lovit de tren la trecerea peste calea ferată, în județul Harghita.

 

ASIGURĂRI DE LOCUINȚE

 

Pe segmentul ASIGURĂRILOR DE LOCUINȚE, cea mai mare despăgubire a fost de 255.000 lei, sumă achitată în urma unui incendiu izbucnit într-o locuință din vecinătate, care s-a extins la imobilul asigurat. A doua despăgubire, în valoare de 242.000 lei a fost plătită pentru o locuință avariată din cauza unei alunecări de teren. Pe locul al treilea se află o inundație provocată de fisurarea unei țevi a caloriferului de la etajul superior, pagubă pentru care a fost plătită o sumă de 221.000 lei.

 

ASIGURĂRI DE CĂLĂTORIE

 

Cât despre ASIGURĂRILE DE CĂLĂTORIE, cea mai mare despăgubire (139.000 lei) a fost achitată în cazul unei infecții cu Salmonella. În momentul îmbolnăvirii clientul se afla pe teritoriul statului canadian, iar din cauza complicațiilor apărute în urma infecției, a fost necesară o perioadă de spitalizare. Pe a doua poziție se află o despăgubire în valoare de 138.000 lei, sumă plătită pentru un caz de invaliditate permanentă în urma unui accident rutier. Pe locul trei se clasează o despăgubire de 95.000 lei pentru o fractură la brațul stâng, ca urmare a unei accidentări cu bicicleta, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.


Foto: Pexels