Depanero: Vânzările de aparate de aer condiționat se vor apropia de 100.000 de unități vara aceasta

Andreea Neferu 23/06/2017 | 12:18 Ştiri
Depanero: Vânzările de aparate de aer condiționat se vor apropia de 100.000 de unități vara aceasta

Compania de service electro-IT Depanero, deținută de retailerul eMAG, estimează că volumul total de vânzări de aparate de aer condiționat în perioada aprilie-septembrie 2017 va ajunge la aproximativ 95.000, față de 80.000 în 2016.

Peste 90% din volumul total anual de vânzări de aparate de aer condiționat se comercializează în lunile iunie-septembrie.

„Deși sezonul de primăvară este cel recomandat de specialiști pentru instalarea unui aparat de aer condiționat, majoritatea românilor achiziționează echipamentele de climatizare în lunile de vară, când temperaturile sunt caniculare”, spune Adrian Antohi, director general Depanero.

Compania preconizează că va instala peste 11.000 de aparate de aer condiționat pe perioada verii, de 5 ori mai mult față de lunile aprilie-mai. Depanero estimează că doar în luna iunie va efectua 4.900 de instalări. Un volum similar de instalări este preconizat și pentru luna iulie, cu 4.000 de instalări, în timp ce în luna august numărul va scădea la jumătate, fiind estimate 2.000 de instalări de aparate de aer condiționat. Din cauza volumului foarte mare de solicitări pe perioada verii, termenul mediu de instalare a unui aparat de aer condiționat crește exponențial, variind între 7,5 și chiar 15 zile în lunile iunie și iulie, în vârf de temperatură.

Depanero a avut anul trecut afaceri de 33,3 milioane de lei anul trecut, pierderi de 2,4 milioane de lei și o medie de 282 de angajați, arată datele de la Ministerul Finanțelor.

 

FOTO: Wikipedia. org

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.