Demisii pe bandă rulantă la Ministerul Sănătăţii. Vlad Voiculescu, părăsit de purtătorul său de cuvânt

Elena Marinescu 11/03/2021 | 19:22 Ştiri
Demisii pe bandă rulantă la Ministerul Sănătăţii. Vlad Voiculescu, părăsit de purtătorul său de cuvânt

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, a demisionat din funcție. De asemenea, Sânziana Sumbasacu, consilier personal la Ministerul Sănătăţii, şi-a dat demisia. 

Sînziana Sumbasacu a fost responsabilă de caravana #DanBarnaPresedinte din partea PLUS în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2019.

Cele două demisii vin în contextul scandalului iscat de bazele de date pe care Vlad Voiculescu le-a făcut publice şi după ce premierul Florin Cîţu a decis să trimită Corpul de Control la ministerul Sănătăţii.

Bogdan Oprea nu a detaliat motivele demisiei, însă a salvat aparenţele, având cuvinte de laudă despre Vlad Voiculescu. Fostul purtător de cuvânt al ministrului Sănătăţii ocupa această funcție de doar două luni, din luna ianuarie a acestui an.

De astăzi revin exclusiv la cariera mea didactică, de cercetare și la proiectele de voluntariat care m-au îmbogățit atât de mult sufletește în ultimii ani. Colaborarea mea cu Ministerul Sănătății încetează, îi mulțumesc ministrului Vlad Voiculescu pentru colaborarea din toată această perioadă și pentru prietenie și-i doresc mult succes în procesul de reformă atât de necesar pe care și l-a asumat cu curaj.

Noi ne revedem aici, în curând, cu primul manual de combatere a fake news-ului și dezinformării online din România, pe care-l voi publica la Polirom, și cu un podcast pe același subiect. Keep in touch!„, a transmis public Bogdan Oprea. Acesta demisionează în plin scandal legat de publicarea de către MS a datelor referitoare la pandemia de COVID-19 şi la vaccinare.

Specialist în comunicare în administraţia publică şi cadru universitar cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniu, Bogdan Oprea are licenţă de paramedic şi însoţeşte, ca voluntar, ambulanţele care deservesc comunitatea în care trăieşte. El a fost purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu.