Dedeman vrea să spargă o nouă „bornă”

Andreea Neferu 01/06/2017 | 11:34 Ştiri
Dedeman vrea să spargă o nouă „bornă”

Update: Anunțul oficial privind vânzarea complexului de birouri AFI Park către Dedeman conținea o informație neverificată și a cărei publicare nu este corectă, și anume estimarea privind cifra de afaceri a Dedeman pe 2017. 

Retailerul de bricolaj Dedeman, controlat de frații Pavăl din Bacău, estimează pentru anul acesta afaceri de 1,5 miliarde de euro, după ce anul trecut a devenit prima companie cu acționariat românesc care a reușit să depășească pragul de vânzări de un miliard de euro.

Estimarea privind afacerile de anul acesta vine în contextul în care Dedeman va prelua complexul de birouri AFI Park din București al dezvoltatorului israelian AFI Europe, într-o tranzacție estimată la 164 de milioane de euro, cea mai mare de după criză în domeniul imobiliar. Anunțul privind această tranzacție, care cuprinde și prognoza afacerilor Dedeman pe 2017, a fost transmis de compania de consultanță imobiliară Colliers, care de altfel a și consiliat AFI Europe România în procesul de vânzare a clădirilor de birouri.

Anul trecut, Dedeman, care are 45 de magazine și 9.200 de angajați, a ajuns la afaceri de 1,1 miliarde de euro.

La începutul lui 2016, Dedeman a devenit al patrulea cel mai mare jucător din bricolaj în Europa Centrală şi de Est, conform unui studiu realizat de PMR, din Polonia.


FOTO: Dragoș Pavăl, coproprietar și CEO Dedeman

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.