Ştiri

Dedeman renunță la achiziționarea clădirilor AFI Park 4 și 5; rămâne în cărți cumpărarea primelor trei

Retailerul de bricolaj Dedeman, deținut de frații Pavăl, a renunțat la achiziționarea a două dintre cele cinci clădiri de birouri AFI Park din București.

„Cumpărătorul a informat AFI Europe că nu va continua negocierile pentru achiziția clădirilor AFI Park 4&5, înțelegerea va continua pentru clădirile AFI Park 1-3”, este menționat în raportul Africa Israel Properties, proprietarul clădirilor.

Totodată, raportul mai menționează că AFI Europe și cumpărătorul au intrat într-o înțelegere detaliată pentru vânzarea clădirilor AFI Park 1-3. De asemenea, Dedeman i-a înștiințat pe israelieni că urmează să facă investigații suplimentare pentru clădirile care fac obiectul tranzacției.

Pe 1 iunie 2017, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman, frații Pavăl din Bacău, au anunțat semnarea unui antecontract cu dezvoltatorul israelian AFI Europe România pentru cumpărarea primelor trei clădiri din complexul de birouri AFI Park, construit în jurul mallului AFI Cotroceni. Tranzacția, estimată la 164 de milioane de euro, ar fi cea mai mare realizată după criză în domeniul imobiliar, iar acordul între cele două părți includea și opțiunea de vânzare a celorlalte două clădiri din AFI Park.

„Am ajuns la concluzia că această achiziție este cel mai sigur pas pe care îl putem face astăzi în domeniul imobiliar comercial, sector în care vrem să investim. În plus, considerăm că această investiție va consolida grupul nostru și activitatea noastră principală de comerț cu amănuntul, împreună cu încrederea partenerilor noștri de afaceri existenți și viitori”, spunea, la momentul respectiv, Dragoș Pavăl, proprietar și CEO al Dedeman.

Dedeman este liderul pieței române de bricolaj și este una dintre cele mai mari companii din România. Retailerul deține 45 de magazine și anul trecut a ajuns la afaceri de 1,1 miliarde de euro.

Cristina Dobreanu

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.

Recent Posts

STUDIU. Comerţul online din România va crește în 2024 cu aproximativ 10%

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul…

3 zile ago

Ministerul Economiei crește plafonul finanțării nerambursabile în cadrul programului Start Up Nation

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că programul Start Up Nation, va beneficia din…

3 zile ago

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

3 zile ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

3 zile ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

3 zile ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

3 zile ago

Acest website folosește cookies