Declarația Unică 2023. Care este termenul limită pentru depunere

Andrei Dumitru 23/03/2023 | 14:30 Ştiri
Declarația Unică 2023. Care este termenul limită pentru depunere

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat termenul limită pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU), privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a transmis că termenul limită pentru depunerea Declarației Unice de către persoanele fizice este data de 25 mai 2023. Reprezentații ANAF recomandă ca formularele să fie trimise prin mijloace electronice, pentru a ușura procedura.

Unde se poate depune Declarația Unică 2023

Prin urmare, ANAF recomandă trimiterea formularelor prin următoarele mijloace:

  • -prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV);
  • -pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

De asemenea, în cazul în care întâmpină dificultăți în completarea şi depunerea declarației unice, contribuabilii pot solicita sprijin:

  • apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60;
  • prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portal https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spațiul Privat Virtual.

Totodată, pe pagina de Facebook a ANAF și pe canalul de Youtube vor fi publicate mai multe materiale video în care se va explica cum se face descărcarea, completarea și depunerea declarației.

Mai multe informații detaliate despre Declarația Unică pot fi accesate AICI.

De asemenea, ANAF a anunțat că în lunile aprilie și mai va organiza seminarii web în cadrul cărora se va vorbi despre completarea și depunerea Declarației Unice (212) pentru categoriile de venituri pentru care exista obligația depunerii.